>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суд визнав договірними матчі українців Долгополова і Бондаренко

Українська сторона всі звинувачення спростовує

Суд визнав договірними матчі українців Долгополова і Бондаренко
Фото: www.tenniseastcoast.com

Суд міста Алмати визнав українських тенісистів Олександра Долгополова і Катерину Бондаренко учасниками договірних матчів, повідомляє суспільно-політична газета Казахстану "Время".

При цьому суд своїм рішенням дозволив букмекерам не виплачувати гроші тим, хто ставив на матчі Долгополова і Бондаренко проти Тьяго Монтейру і Ани Богдан відповідно.

Зазначимо, поєдинок Олександра проти бразильського тенісиста на турнірі Winston Salem Open відбувся понад рік тому - 20 серпня 2017 року. Долгополов тоді поступився у двох сетах з однаковим рахунком 3:6.

Бондаренко 21 серпня 2017 року на Connecticut Open програла румунській тенісистці - 2:6, 2:6.

Після цих матчів багато казахстанських букмекерських контор не виплатили ставок, які сукупно перевищили 100 тис. дол., запідозривши, що матчі були договірними.

Учасники спорів з букмекерськими конторами мусили звернутися в суди.

Суд міста Алмати, ухвалюючи рішення, послався на особисті підозри букмекерів, а також журналістські розслідування, при цьому не брав до уваги той факт, що Міжнародна організація тенісу (ITF) і її підрозділ боротьби з договірними матчами (Tennis Intergrity Unit) не підтвердили факт "договорняків" у матчах Долгополова і Бондаренко.

Разом із тим суд міста Астана ухвалив абсолютно протилежне рішення, згідно з яким зобов'язав букмекерів виплатити всі виграші позивачам у справі матчів Долгополова з Монтейру і Бондаренко з Богдан, тим самим визнавши, що матчі не були договірними.

Ситуацію прокоментував прес-секретар Федерації тенісу України Юрій Сосновський.

"Будь-які підозри з приводу договірних матчів ми розглядаємо, лише якщо нам надходить інформація від Tennis Integrity Unit. Тут такої не було - минув рік, а TIU жодних претензій не висунула. Отже, не знайшли нічого кримінального", - зазначив Сосновський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram