>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЧС-2018: збірні Англії і Колумбії влаштували трилер в 1/8 фіналу (оновлено)

Збірна Англії вийшла у чвертьфінал, обігравши за серією пенальті колумбійців.

ЧС-2018: збірні Англії і Колумбії влаштували трилер в 1/8 фіналу (оновлено)
Фото: EPA/UPG

На Чемпіонаті світу-2018 збірні Англії і Колумбії останніми з команд грали матч 1/8 фіналу.

З перших хвилин суперники обрали для поєдинку різну тактику. Англійці намагалися зіграти в темповий футбол, активно використовуючи фланги.

Колумбійці, навпаки, намагалися гру "засушити", і слід визнати, що це їм вдалося - до середини першого тайму англійці також перейшли до позиційного футболу.

У перші 45 хвилин голкіпер збірної Англії Джордан Пікфорд відверто відпочивав. У його колеги по амплуа Давида Оспіни роботи було не надто більше.

Гра активізувалася після того, як Гаррі Кейн з пенальті на 57-й хвилині вивів родоначальників футболу вперед 1:0.

Колумбійцям нічого не залишалося, як великі сили відрядити в атаку. При цьому не можна сказати, що біля воріт Пікфорда почали виникати небезпечні моменти. Тиск на суперника колумбійці чинили. Однак перший момент, щоб зрівняти рахунок у матчі, колумбійці створили лише на 81-й хвилині, коли Хосе Куадрадо намагався завершити контратаку і реалізувати вихід три у два.

У тому епізоді південноамериканець відверто пробачив англійців. Проте після цього моменту футболісти збірної Англії похитнулися, закрилися в обороні, чому певною мірою сприяла заміна наставника англійців Гарета Саутгейта, який випустив на поле на тій самій 81-й хвилині руйнівника Еріка Дайєра замість творця Деллі Алі.

Це відчув їхній суперник і в останню 10-хвилинку влаштував відверту навалу.

А на 90+2 хвилині сталося дежа вю. Після подачі колумбійцями кутового удару захисник Еррі Міна, як і в матчі заключного туру групового етапу проти Сенегалу (1:0), головою забив гол і перевів матч в овертайм 1:1.

Треба визнати, що в доданий час підопічні Саутгейта були просто дезорганізовані.

Виручив англійців їхній воротар, який у післяматчевих пенальті відбив останній 11-метровий, виконаний колумбійцем Карлосом Баккою.

Після цього Дайєру залишалося "лише" забити своє пенальті, що хавбек лондонського "Тоттенгема" і зробив - 4:3 з 11-метрового. Відтак 7 липня в Самарі англійці у чвертьфіналі зустрінуться зі шведами. 

Варто додати, що збірна Англії вперше в історії виграла серію пенальті на ЧС.

Оновлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram