>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЧС-2018: збірна Швеції передостанньою із команд вийшла у чвертьфінал (оновлено)

Шведи досить впевнено переграли швейцарців 1:0.

ЧС-2018: збірна Швеції передостанньою із команд вийшла у чвертьфінал (оновлено)
Сборная Швеции
Фото: EPA/UPG

На Чемпіонаті світу-2018 у передостанньому матчі стадії 1/8 фіналу в Санкт-Петербурзі зустрічалися дві європейські збірні - Швеції та Швейцарії.

У першому таймі обидві команди продемонстрували досить нудний футбол із вкрапленнями небезпечних моментів, які переважно створювали скандинави.

У дебюті поєдинку два моменти для взяття воріт Янна Зоммера мав шведський форвард Маркус Берг, та під кінець тайму Альбін Екдаль зобов'язаний був забивати із 7 метрів.

У швейцарців шанс відзначитися був у Блеріма Джемайлі.

Перший тайм завершився безрезультативно 0:0.

Трохи жвавіше гра пішла у другій половині зустрічі.

Як і в першому таймі, кращими і гострішими були шведи, які на 66-й хвилині відкрили рахунок у матчі. Еміль Форсберг протягнув м'яч уздовж лінії штрафного майданчика збірної Швейцарії і пробив без опору з боку швейцарських захисників. Не було б на шляху м'яча Мануеля Аканджі, гол навряд чи відбувся б. Але рикошет допоміг Емілю забити, як виявилося, єдиний гол у поєдинку 1:0.

Після пропущеного м'яча футболісти збірної Швейцарії, як і в першому таймі, діяли досить примітивно. Одноманітні навіси з флангу, переважно від Джердана Шакірі, реальної загрози воротам Робіна Ульсена не становили.

Лише на 90+1 хвилині у швейцарців був шанс врятуватися, коли після чергового кросу у штрафний майданчик шведів верхову дуель виграв Гаріс Сеферович, який вийшов на заміну. Але Ульсен в цьому епізоді був бездоганним.

Збірна Швеції виходить у чвертьфінал.

Її суперник визначиться сьогодні ввечері у поєдинку між командами Колумбії та Англії.

Оновлення. 

Match Highlights:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram