>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Найкращий бомбардир чемпіонату України-2018 став гравцем "Бенфіки" (оновлено)

Факундо Феррейра 5 років належав "Шахтареві"

Фото: ФК Бенфіка

27-літній аргентинський форвард донецького "Шахтаря" Факундо Феррейра підписав чотирирічний контракт з лісабонською "Бенфікою".

Найкращий бомбардир Української прем'єр-ліги-2018, контракт із "гірниками" котрого був розрахований до червня 2018 року, перейшов у "Бенфіку" на правах вільного агента. Минулого сезону Феррейра провів за "Шахтар" 42 матчі в усіх турнірах і забив 30 м'ячів, з яких 21 припадає на чемпіонат України.

"Це дійсно великий клуб! Я радий бути тут. Грати у футболці "Бенфіки" - велика відповідальність", - прокоментував свій перехід Феррейра.

"Я добре розумію португальську мову, тому що в "Шахтарі" я грав із вісьмома бразильцями, а тренером був португалець Паулу Фонсека. Учити португальську простіше, ніж російську, тож мова не буде проблемою.

Коли мені розповіли про інтерес до мене "Бенфіки", я не сумнівався у своєму рішенні, незважаючи на те, що мені було добре в Україні. Я мав постійне місце в основному складі, забивав голи і був щасливий. Але мені хотілося спробувати свій сили у великому клубі із сильного чемпіонату, тому я обрав "Бенфіку", - зазначив аргентинець.

Феррейра захищав кольори "Шахтаря" з літа 2013 року після свого переходу з аргентинського клубу "Велес Сарсфілд".

Усього за "Шахтар" Факундо провів 115 матчів у всіх турнірах, де забив 60 м'ячів і віддав 12 результативних передач.

Раніше повідомляли, що зарплата нападника в "Бенфіці" складе 2,2 млн євро на рік, ще 4 млн гравець отримає як бонус за підписання контракту.

Фото: ФК Бенфіка

Фото: ФК Бенфіка

Фото: ФК Бенфіка

Оновлення. "Бенфіка" привітала перехід Феррейри у стан 36-разових чемпіонів Португалії, опублікувавши у клубному твіттері оригінальний ролик, головним героєм якого є Феррейра у футболці "орлів".

"Ласкаво просимо, Феррейро!" - свідчить підпис до відео.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram