>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Найкращого боксера-професіонала позбавили одного пояса за відмову битися з українцем

Геннадія Головкіна позбавили титулу чемпіона за версією IBF

Найкращого боксера-професіонала позбавили одного пояса за відмову битися з українцем
Геннадий Головкин
Фото: fightnews.com

Чемпіона світу в середній вазі за версіями WBA, IBF, WBC і IBO казахстанського боксера Геннадія Головкіна (38-0-1, 34 КО) офіційно позбавлено титулу чемпіона світу за версією IBF.

Крім того, на найкращого боксера незалежно від вагової категорії за версією журналу The Ring, найкращого боксера 2017 року за версією WBA і популярного видання Boxingnews24.com буде накладено штраф, оскільки він не виконав умов організації.

Таке рішення ухвалено у зв'язку з відмовою Головкіна письмово погодитися на проведення поєдинку з обов'язковим претендентом на пояс IBF українцем Сергієм Дерев'янченком (12-0, 10 КО) до 3 серпня.

Тож титул IBF у середній вазі оголошено вакантним. Найближчим часом Міжнародна боксерська федерація (IBF) визначить двох провідних претендентів і зобов'яже їх провести переговори про бій.

Очікується, що IBF зобов'яже претендента і першого номера рейтингу Дерев'янченка зустрітися з американцем Деніелом Джейкобсом (34-2, 29 КО), який займає третю сходинку (друга на цей момент вакантна).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram