>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російська влада визнала доповідь Макларена, - L'Equipe

WADA отримало лист з Росії.

Російська влада визнала доповідь Макларена, - L'Equipe
Крейг Риди
Фото: EPA\UPG

Президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейг Ріді отримав лист від спортивної влади Росії, в якому висловлюється жаль у зв'язку з маніпуляціями з допінг-пробами, стверджує французьке видання L’Equipe.

Лист підписаний міністром спорту РФ Павлом Колобковим, президентом Олімпійського комітету Росії Олександром Жуковим і президентом Паралімпійського комітету Росії Володимиром Лукіним.

"Серйозна криза, яка вплинула на російський спорт, була зумовлена неприйнятними маніпуляціями в допінг-системі, які були виявлені під час розслідування незалежних комісій під керівництвом Річарда Паунда і Річарда Макларена, а також комісії МОК Самуеля Шміда", - цитує лист, підписаний спортивними чиновниками Росії, L'Equipe.

"Від імені організацій, які ми представляємо, ми щиро шкодуємо, що ці маніпуляції сталися в Росії. Хочемо запевнити, що всі зацікавлені організації зробили необхідні кроки для дотримання антидопінгових правил. Хочемо запевнити, що ми винесли урок з цієї кризи. Проводяться серйозні реформи, які зроблять боротьбу з допінгом у нашій країні більш ефективною", - інформує видання.

Лукін, своєю чергою, не заперечує того, що російська спортивна влада визнала доповідь Макларена.

"Я не читав газету L'Equipe зранку, тому не можу поки що коментувати. Не впевнений у тому, що їхній переклад листа точний. Коли буду знати більше про те, що це за текст, можливо, і висловлюся з цього приводу", - повідомив в інтерв'ю "Газета.ru" голова Паралімпійського комітету Росії.

"У нас постійно відбувається діалог з міжнародними організаціями з проблем наших відносин, у тому числі і щодо антидопінгових справ. Це правда. Але який текст розміщений у газеті L'Equipe, я просто не знаю", - зазначив Володимир Лукін.

Нагадаємо, визнання доповіді Макларена було однією з умов відновлення в правах РУСАДА і членства Росії в спортивних міжнародних організаціях, а також скасування санкцій, накладених на російських спортсменів. Дотепер усі російські офіційні особи заперечували ймовірність такого визнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram