>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна виплатить 90 млн грн призерам Паралімпіади

Чемпіони отримають $125 тис.

Україна виплатить 90 млн грн призерам Паралімпіади
Фото: EPA/UPG

Українські призери Паралімпіади, яка відбулася в корейському Пхьончхані, отримають від держави винагороди в розмірі від $55 тис. до $125 тис. кожен.

"Інформуємо громадськість, що держава виплатить нашим чемпіонам і призерам XII зимових Паралімпійських ігор грошові винагороди на загальну суму понад 90 млн грн. Нагадую, що наші паралімпійці отримають за I місце - $125 тис.; за II місце - $80 тис.; за III місце - $55 тис.", - написав виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Микола Даневич у фейсбуці.

В.о.міністра опублікував скан-копію відповідного наказу міністерства №1187 від 19 березня за його підписом, в якому вказано загальний фонд винагороди в розмірі $3 млн 440 тис.

XII зимові Паралімпійські ігри пройшли в південнокорейському Пхьончхані з 9 по 18 березня. Атлети розіграли 80 комплектів нагород: паралімпійці змагалися в біатлоні, керлінгу на візках, у лижних і гірськолижних видах спорту, пара-сноуборді, а також у следж-хокеї.

Паралімпійська збірна України посіла шосте місце в медальному заліку. На рахунку команди сім золотих, сім срібних і вісім бронзових медалей.

На Олімпійських іграх, що відбулися перед Паралімпіадою, збірна України виборола лише одну медаль. Винагорода держави за "золото" Олександра Абраменка в фрістайлі становила 125 тис. доларів.

Премії призерам Паралімпіади й Олімпіади зрівняли в 2016 році. Раніше паралімпійцям виплачували $40 тис. за "золото", $26 тис. за "срібло" і $18 тис. за "бронзу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram