>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна здобула перше "золото" на "Іграх нескорених"

Олег Зимников зайняв перше місце в бігу на 1500 метрів.

Україна здобула перше "золото" на "Іграх нескорених"
Фото: скрин видео UA|TV

Першу золоту нагороду на III "Іграх нескорених" (Invictus Games) у Торонто (Канада) приніс збірній України військовослужбовець Міністерства оборони, кандидат у майстри спорту з паліатлону Олег Зимников.

У змаганнях легкоатлетів 29-річний киянин посів перше місце в бігу на 1500 метрів, повідомляє Укрінформ.

Зимников виграв "золото" з результатом 4 хвилини 33,78 секунди, випередивши срібного призера француза Олівера Ботьє (4.34,99) і Дана Кроуфорда з Нової Зеландії (4.36,01), якому дісталася "бронза".

Це перша в історії золота медаль України, яка вперше бере участь в "Іграх нескорених".

Рахунок нагород "синьо-жовтих" відкрив 29-річний офіцер Національної поліції Сергій Торчинський з Луцька, який став бронзовим призером Ігор-2017 у штовханні ядра.

"Ігри нескорених" (Invictus Games) - міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в "Іграх нескорених", як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань у рамках АТО. Разом з Україною в цьому році в "Іграх нескорених" також дебютує збірна Румунії.

15 українських спортсменів змагаються в таких видах спорту: атлетика, паверліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.

Нинішні змагання триватимуть до 30 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram