>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Феттель і Райкконен завоювали переможний дубль для Ferrari на Гран-прі Угорщини

Формула 1 іде на літню перерву. 

Пілоти Формули 1 Себастьян Феттель і Кімі Райкконен завоювали переможний дубль для Ferrari на Гран-прі Угорщини, що відбувся в неділю, 30 липня. 

Фото: EPA/UPG

Німець істотно зміцнив своє лідерство в чемпіонаті світу, оскільки  його головний суперник Льюїс Хемілтон приїхав лише четвертим. Автогонець Mercedes впродовж тривалого часу переслідував Райкконена, але не зміг його обійти. У результаті англієць в останньому повороті пропустив на подіум свого напарника Валттері Боттаса, який у середині перегонів дав йому шанс поборотися за перемогу.

П'ятим приїхав перегонець Red Bull Racing Макс Ферстаппен. На першому колі він припустився грубої помилки в повороті і врізався в партнера по команді Даніеля Ріккардо. Австралієць після цього був змушений зійти.

Вдалі перегони провела команда McLaren, обидва автогонці якої фінішували в очках. Фернандо Алонсо став шостим, а Стоффель Вандорн - десятим. Також в очках фінішували Карлос Сайнс (Toro Rosso, 7-й), Серхіо Перес (Force India, 8-й) і Естебан Окон (Force India, 9-й).

Перші перегони з кінця 2013 року провів англієць Пол Ді Реста. Йому довелося в терміновому порядку сідати за кермо Williams, чий основний пілот Феліпе Масса раптово захворів. Етап для Ді Реста не вдався, автомобіль на повільній звивистій трасі був неконкурентоспроможним, а наприкінці взагалі поламався. 

В особистому заліку чемпіонату світу Феттель лідирує з 202 очками, у Хемілтона - 188, у Боттаса - 169, у Ріккардо - 117, у Райкконена - 116, у Ферстаппена - 67.

У Кубку конструкторів перше місце посідає Mercedes із 357 очками, у Ferrari - 318. Решта команд далеко позаду: Red Bull - 184, Force India - 101, Williams - 41, Toro Rosso - 39.

Наступний етап відбудеться 27 серпня в Спа, Бельгія.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram