>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські тенісистки вперше з 2012 року зіграють в плей-оф Світової групи

Світоліна і Цуренко у квітні будуть боротися за топ-вісімку.

Українські тенісистки вперше з 2012 року зіграють в плей-оф Світової групи
Фото: btu.org.ua

Українські тенісистки вперше з 2012 року зіграють в плей-оф Світової групи Кубка федерації (жіночий аналог Кубка Девіса) за право потрапити в топ-вісімку турніру в наступному сезоні.

В останні роки українська збірна не піднімалася вище регіонального рівня. Прорив стався у 2016-му, коли команда України у складі Катерини Бондаренко, Лесі Цуренко і Ольги Савчук пройшла регіональний відбір і виграла в плей-оф другої Світової групи.

11-12 лютого 2017 року на харківських кортах збірна України, де Бондаренко замінила Еліна Світоліна (і Надія Кіченок у парному турнірі), проводила матч проти Австралії. У стартовий день протистояння Еліна Світоліна і Леся Цуренко виграли свої матчі проти Ешлі Барті і Дар'ї Гаврилової відповідно. У неділю Світоліна теж перемогла Гаврилову. Рахунок у матчі став 3:0, і перемога Україні гарантована.

"Я задоволена своїм тенісом, матч я провела стабільно, хоча початок був трошки невдалий, але далі я змогла повернутися в гру. Вчора і сьогодні в Харкові була просто неймовірна підтримка, я вже й забула, коли грала вдома, яке це відчуття, коли за тебе всі вболівають. Чудово, що стільки людей приїхали зі всієї України підтримати нас. Сподіваюся, що наша гра мотивує і дітей, які також прийшли подивитися на наш виступ. Ми хотіли показати, особливо маленьким гравцям, що в Україні можна грати на світовому рівні", - заявила після перемоги Світоліна, пише "Великий теніс України".

Матчі плей-оф Світової групи пройдуть у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram