>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У команду Формули-1 Manor ввели зовнішню адміністрацію

Команда не змогла знайти нового інвестора.

У команду Формули-1 Manor ввели зовнішню адміністрацію
Фото: EPA/UPG

Команду Формули-1 Manor Racing, яка в сезоні 2016 року посіла останнє, 11-те місце, передано під зовнішнє управління у зв'язку в відсутністю фінансування, пише Autosport.

У п'ятницю вранці співробітників стайні зібрали на базі в Банбері, де їх поінформували про провал у справі пошуку нового інвестора. Замість цього компанію Just Racing Services Ltd, яка вела операційну діяльністю Manor, передано під зовнішнє управління.

Управління здійснюватиме компанія FRP Advisory, яка наприкінці 2014-го - на початку 2015 року залагоджувала питання банкрутства російської команди Marussia F1. На її основі потім і була утворена Manor Racing, коли активи Marussia викупив британський інвестор Стівен Фітцпатрик.

Два попередні роки він фінансував команду, і 2016 року команда провела свій найсильніший сезон в історії.

Незважаючи на це, Manor посіла останнє, 11-те місце в Кубку конструкторів, а це означає, що їй не належать призові, оскільки ці гроші розподіляють між командами першої десятки. При цьому менш ніж через два місяці вже починаються тести, і учасникам чемпіонату потрібні доволі серйозні кошти, щоб нормально завершити підготовку до нового сезону.

Manor з'явилася у Формулі 1 2010 року під назвою Virgin Racing, 2012 року її перейменували в Marussia F1 Team, а 2015-го - в Manor. За сім років у Ф1 команда тільки двічі фінішувала в очковій зоні. Її найкращий результат - 9-те місце на Гран-прі Монако 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram