>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російська плавчиня Єфімова вирішила повернутися в США після Олімпіади

"Життя в США набагато легше, ніж у Росії", - зазначила спортсменка.

Російська плавчиня Єфімова вирішила повернутися в США після Олімпіади
Юлия Ефимова
Фото: cnn.com

Російська спортсменка, триразова чемпіонка світу з плавання Юлія Єфімова, яка також виграла два "срібла" на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро, планує повернутися в Сполучені Штати Америки.

Про це вона розповіла в інтерв'ю телеканалу CNN.

"Життя в США набагато легше, ніж у Росії. Всі посміхаються. Америка змінює, вона змінила і мене", - сказала спортсменка.

Коментуючи критику на свою адресу плавчині Лілі Кінг, Єфімова відзначила, що та "занадто молода" і "не знає, що іноді буває в житті, коли ти хочеш вчинити правильно".

Раніше Єфімова займалася в американського фахівця Девіда Сало, але покинула тренувальну групу, оскільки американські тренери вирішили не брати в тренувальні групи спортсменів із допінг-історіями.

Нагадаємо, в липні було оприлюднено звіт про розслідування, проведене на замовлення Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA). Як з'ясувалося, Мінспорту РФ за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудувало систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів.

Зокрема, під час Олімпіади в Сочі співробітники ФСБ вдавалися до прямої підміни пробірок із сечею спортсменів. А в Московській антидопінговій лабораторії використовували методику приховування позитивних проб, причому рішення про долю спортсмені, яких викрили, приймалося на рівні заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

У підсумку Міжнародний олімпійський комітет вирішив не усувати всю збірну Росії від Олімпіади в Ріо, застосувавши санкції лише до спортсменів, які попалися на допінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram