>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Єдину російську легкоатлетку на Олімпіаді в Ріо відсторонили від Ігор-2016

Спортсменка з кінця 2013 року живе і тренується в США.

Єдину російську легкоатлетку на Олімпіаді в Ріо відсторонили від Ігор-2016
Фото: nicstyle.ru

Єдина представниця збірної Росії, допущена до Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, стрибунка в довжину Дарина Клішина відсторонена від виступу на Іграх-2016.

Про це повідомляє Р-Спорт.

"Апеляцію росіянки Спортивний арбітражний суд (CAS) розгляне протягом найближчих 24 годин", - повідомило агентству джерело, знайоме із ситуацією.

Представник CAS підтвердив отримання апеляції від Клішиної на недопуск до Ігор.

"Це індивідуальна справа Клішиної проти IAAF, до цього більше ніхто не причетний, справу ведуть представники Клішиної без участі Мінспорту РФ чи ОКР. IAAF не передав у МОК відкликання акредитації, оскільки чекає на рішення CAS, яке буде протягом найближчих 24 годин. Рішення IAAF ґрунтується на додаткових даних доповіді Макларена, які IAAF запросив безпосередньо щодо Клішиної", - розповів співрозмовник агентства.

Клішина стала єдиною російською легкоатлеткою, яку IAAF допустила на олімпійський турнір після відсторонення збірної Росії з легкої атлетики, оскільки спортсменка з кінця 2013 року живе і тренується в США.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) позбавила Всеросійську федерацію легкої атлетики членства, тож усі російські легкоатлети виявилися відсторонені від участі в міжнародних турнірах.

24 липня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вирішив не відстороняти збірну Росії від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Виконком МОК ухвалив, що рішення про допуск до Олімпіади кожного російського спортсмена прийматимуть відповідні міжнародні федерації

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram