>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Найтитулованіший спортсмен в історії Олімпійських ігор завершить кар'єру після Ріо

Фелпс брав участь у п'яти Олімпіадах і на його рахунку 26 медалей.

Найтитулованіший спортсмен в історії Олімпійських ігор завершить кар'єру після Ріо
Майкл Фелпс
Фото: EPA/UPG

Найтитулованіший спортсмен в історії Олімпійських ігор американський плавець Майкл Фелпс підтвердив, що завершить кар'єру після Ігор у Ріо-де-Жанейро.

Про це спортсмен повідомив журналістів на прес-конференції, інформує "112 Україна".

Фелпс брав участь у п'яти Олімпіадах і на його рахунку 26 медалей (22 золоті, по дві срібні та бронзові), здобуті на Іграх 2004, 2008, 2012 і 2016 років.

"Це був фантастичний тиждень, дивовижний спосіб закінчити свою кар'єру, - сказав Фелпс. - Сьогодні була моя остання гонка на 200 метрів. Дивно думати, що 20 років тому я навчився плавати і перестану змагатися в найближчі 48 годин. Це безумство думати про деякі з цих речей, але водночас це дуже добре, тому що я завжди міг робити те, що хотів. в душі я почуваюся на 18 років, але тіло вже так не відчуває, воно втомлюється, болить. І навіть ви можете бачити, з якими труднощами я виходжу з води".

"Я багато говорив про це, але кожного звичайного дня я виконую свою мрію. З дитинства я мріяв зробити в житті щось, що ніхто не зробить більше, і я отримую задоволення. Для мене перемоги - все ще щось особливе, тому зараз ви можете бачити більше і більше емоцій на п'єдесталі", - додав Фелпс.

Нагадаємо, в шостий день Ігор у Ріо-де-Жанейро 31-річний Фелпс став 22-разовим олімпійським чемпіоном, перемігши на дистанції 200 метрів комплексним плаванням. Ця перемога стала для американця 13-ю індивідуальною на Олімпійських іграх, що дозволило Фелпсу побити рекорд, встановлений понад дві тисячі років тому грецьким бігуном Леонідом Родоським. Він перемагав на чотирьох Олімпіадах (з 164 по 152 рік до нашої ери) в дисциплінах біг (200 метрів), подвійний біг (400 метрів) і гоплітодром (біг у броні і зі зброєю), здобувши загалом 12 індивідуальних золотих медалей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram