>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Паралімпійську збірну Росії відсторонено від Ігор у Ріо

Росія має намір позиватися.

Паралімпійську збірну Росії відсторонено від Ігор у Ріо
Фото: твиттер МОК

Російська паралімпійська збірна в повному складі виключена зі складу учасників Ігор у Ріо-де-Жанейро за рішенням, ухваленим у неділю, 7 серпня, Міжнародним паралімпійським комітетом (IPC), повідомляє DW.

Згідно з постановою IPC, членство Російського паралімпійського комітету в міжнародній організації тимчасово призупинено у зв'язку з масштабною допінг-програмою, яка, як стверджують експерти, підтримувалася на державному рівні.

IPC ухвалив таку постанову за контрактом із рішенням Міжнародного олімпійського комітету, який доручив профільним федераціям приймати рішення про можливу участь росіян. Крім того, IPC засудив застосування допінгу в РФ, який в тому числі поширювався на Паралімпіаду 2014 року в Сочі.

Після рішення про відсторонення збірної Росії від Паралімпійських ігор у Ріо міністр спорту РФ Віталій Мутко оголосив, що Росія подасть позов до Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні.

"Ми подаємо позов до CAS. Ми будемо боротися за своїх паралімпійців", - цитує ТАСС Мутка.

На літній Паралімпіаді 2012 року в Лондоні РФ зайняла друге місце в неофіційному медальному заліку. Планувалося, що в Ріо-де-Жанейро від Росії виступлять 267 паралімпійців у 18 видах спорту.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вирішив не відстороняти збірну Росії від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Виконком МОК ухвалив, що рішення про допуск до Олімпіади кожного російського спортсмена прийматимуть відповідні міжнародні федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram