>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українська борчиня принесла збірній перше золото Європейських ігор

У скарбничці збірної України вже сім нагород

Українська борчиня принесла збірній перше золото Європейських ігор
Алина Махиня-Стадник

Українська борчиня Аліна Махиня-Стадник впевнено пройшла весь турнір у ваговій категорії 69 кг і принесла Україні перше золото Європейських ігор, повідомляє Xsport. У фіналі екс-чемпіонка світу обіграла ізраїльтянку Ілану Кратиш.

У 2013 році Аліна вигравала золото чемпіонатів світу та Європи у вазі 67 кг, який тоді був неолімпійським. Але після реформи в боротьбі в програму Ігор ввели вагу 69 кг у жінок, в якій і перемогла Аліна. У боротьбі в 2015 році не проводиться чемпіонат Європи, тому медалі Баку-2015 прирівнюються до медалей чемпіонату Європи.

На цей час у скарбничці збірної України сім нагород - одна золота і по три срібних і бронзових. Після чотирьох днів змагань Україна йде на сьомому місці в заліку Ігор.

Нагадаємо, 12 червня в Баку відкрилися перші в історії Європейські ігри. На них за 253 комплекти медалей з 20 видів спорту будуть боротися понад 6000 спортсменів.

Спортсмени-призери Європейських ігор отримають премії до 25 тис. гривень за золоту медаль, до 20 тис. гривень - за срібло і до 12,5 тис. гривень - за бронзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram