>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

КДК ФФУ жодного разу у своїй історії не скасовувала "гірчичник", - колишній функціонер

Рішення арбітра є остаточними

КДК ФФУ жодного разу у своїй історії не скасовувала "гірчичник", - колишній функціонер
Фото: football.ua

У "Динамо" мало шансів на успіх у "справі Ярмоленка", який через перебір карток мусить пропустити матч із "Шахтарем". Такої думки дотримується екс-глава КДК ФФУ Роман Морозов.

"Досить багато було ситуацій, коли клуби зверталися у КДК з проханням скасувати жовту або червону картку. Але справа в тому, що згідно з дисциплінарними правилами (стаття 60, пункт 4.3), виправлення явних помилок у рішеннях дисциплінарного характеру, ухвалених арбітром, виключно в компетенції КДК. Інші рішення арбітра є остаточними.

Коли ми отримували такі заяви, ми відправляли запит до Комітету арбітрів. Вони нам давали своє бачення того, наскільки виправданим є виправлення цієї явної помилки, якщо вона мала місце. Наприклад, коли арбітр помилився у порушнику і показав картку не тому футболістові.

У цій ситуації, з моєї точки зору, арбітр бачив епізод, він його оцінив так, як вважав за потрібне. Просто немає права розглядати це питання, якщо епізод не можна розцінювати як явну помилку. Ми жодного разу не брали такого рішення про скасування жовтої картки", - розповів Морозов у розмові з "Футбол NEWS".

Нагадаємо, "Динамо" подало апеляцію на рішення арбітра Швецова, який показав Ярмоленкові "гірчичника" у матчі проти "Волині". Через це попередження Андрій пропустить матч із "Шахтарем". Кияни у свою чергу зазначають, що УЄФА навесні переглянула своє рішення щодо дискваліфікації Ярмоленка в ЛЄ - після апеляції чиновники скоротили Андрію дискваліфікацію з трьох ігор до однієї (Андрія видалили у матчі проти "Генгама").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram