>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА покарає Росію за прапор "Новоросії" на матчі Євро-2016

За заворушення в Чорногорії відповідатимуть не тільки господарі, а й гості

УЄФА покарає Росію за прапор "Новоросії" на матчі Євро-2016
Фото: Советский спорт

У понеділок УЄФА відкрив нову дисциплінарну справу з приводу матчу збірних Чорногорії та Росії, який не дограли через свавілля на стадіоні. Під санкції УЄФА потрапить не тільки приймаюча сторона (Чорногорія), а й Росія.

Делегат матчу у своєму рапорті зазначив, що російські ультрас, як і їхні чорногорські «колеги», використовували піротехніку і кидали на поле сторонні предмети. Крім того, росіяни вивісили у своєму секторі прапор «Новоросії», незважаючи на те, що УЄФА заборонив вивішувати на стадіоні «політичну символіку».

Додамо, влітку 2012 року УЄФА покарав РФС штрафом у розмірі 120 тисяч євро та умовним зняттям шести очок у кваліфікації Євро-2016 за поведінку вболівальників збірної під час матчу Євро-2012 Росія - Чехія (4:1).

Після подачі апеляції УЄФА замінив покарання на проведення трьох домашніх ігор при порожніх трибунах (умовно). РФС був наданий випробувальний термін на період відбору Євро-2016. Після інциденту в Чорногорії «умовний термін» може бути скасований.

Нагадаємо, матч Чорногорія - Росія зупинили в середині другого тайму, після того як місцеві фанати почали жбурляти на поле всілякі предмети. А на першій хвилині матчу чорногорські ультрас травмували голкіпера Росії Ігоря Акінфєєва

фаєр влучив воротареві в голову. Через цей інцидент гру зупинили на 35 хвилин, і тільки після дзвінка Платіні рефері відновив матч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram