>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Підручний показав свій найкращий результат у сезоні

Дмитро, допустивши одну похибку, фінішував 13-м

Біатлон. Підручний показав свій найкращий результат у сезоні
Фото: biathlon.com.ua

Етап Кубка світу в Антхольці стартував сьогодні чоловічим спринтом. І гонка видалася дуже непоганою для українських біатлоністів! Троє наших хлопців, які готувалися на висоті до цього етапу, показали досить високу швидкість на дистанції - Дмитро Підручний показав 15-й рещультат, Сергій Семенов - 21-й і Артем Прима - 31-й.

З такою швидкістю українські біатлоністи могли розраховувати на високі результати у цій гонці. І Дмитро Підручний, впоравшись зі стрільбою з одним штрафним колом, зумів фінішувати на 13-му місці - найкращий особистий результат сезону! Артем Прима також заробив один штраф і фінішував 22-м. А ось Семенову не скорилася стрільба лежачи, на якій він перші чотири постріли послав мимо цілі. У підсумку - непотрапляння навіть у гонку переслідування, як і у Артема Тищенка, якому після підйому на висоту трохи не вистачило сил на останнє коло. Єдиним з наших хлопців, хто не допускав сьогодні помилок на вогневих рубежах, виявився Олександр Жирний, який фінішував 43-м.

Боротьба за подіумні місця була захопливою і тримала в напрузі практично до самого закінчення гонки. Але підсумок виявився більш ніж логічним: другу перемогу поспіль у спринтах в Антхольці здобув Сімон Шемпп. Показавши другий результат на дистанції і абсолютну стрільбу, Шемпп на 15 секунд випередив росіянина Євгенія Гаранічева і на 20 - словенця Якова Фака, якому одна похибка завадила поборотися за перемогу.

Чергова невиразна гонка видалася для лідера Кубка світу Мартена Фуркада. Француз явно перебуває на спаді форми, до того ж зіткнувся з проблемами під час переходу на висоту. Сьогодні Мартен з двома похибками посів лише 19-те місце. Його основний переслідувач Антон Шипулін до стрільби стоячи претендував як мінімум на подіум. Але схибив останнім пострілом. У підсумку, 7-ме місце.

У загальному заліку Кубка світу Фуркад, хоч і поступово втрачає перевагу, зберігає жовтий біб лідера. Перед суботньої гонкою переслідування його перевага над Шипуліним становить 25 очок. Але перс'ют може подарувати цілком несподіваного лідера загального заліку, якщо Сімону Шемппу вдасться продемонструвати свої найкращі якості у разі помилок суперників - зараз його відставання від Фуркада вимірюється 43-ма пунктами.

Завтра в Антхольці відбудеться спринт у жінок.

Біатлон. Кубок світу. Антхольц.

Спринт. Чоловіки

1. Симон Шемпп (0+0) 23:18.8

2. Євген Гаранічев (0+0) +14.0

3. Яков Фак (0+1) +20.1

...

13. Дмитро Підручний (0+1) +51.2

22. Артем Прима (0+1) +1:18.0

43. Олександр Жирний (0+0) +1:58.7

67. Артем Тищенко (0+2) +2:26.5

72. Сергій Семенов (4+1) +2:36.5

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram