>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український тренер збирається в Канаду

Яворського вважають "батьком" тернопільського футболу

Український тренер збирається в Канаду
Фото: sport-e.ru

Ігор Яворський найближчим часом може перебратися в Канаду. У послугах українського фахівця зацікавлена команда тамтешнього першого дивізіону (аналог нашої першої ліги).

«Як виник варіант? Давній друг - президент клубу, що виступає в лізі, аналогічній нашій першій, запропонував мені попрацювати. Я дав попередню згоду на роботу, тепер чекаю, коли мені привезуть контракт із «мокрою» печаткою, щоб відкрити візу. Наприкінці січня планую вилетіти за океан, щоб познайомитися зі своєю новою командою і готуватися до сезону, що стартує в останніх числах квітня.

Чи візьму я когось із собою зі співвітчизників? Тільки тих, кого добре знаю».

Зазначимо, Яворський добре відомий в українському футболі. У 80-х виступав на позиції нападника, грав у першій і другій лігах («Колос», «Нива»). У 90-х виступав у вищій українській лізі у складі «Вересу» і тієї-таки «Ниви».

Після закінчення ігрової кар'єри, 1997-го, довго очолював тернопільську «Ниву». Також 56-річний тренер працював у «Прикарпатті» та донецькому «Металурзі». Влітку 2012 року повернувся в тернопільську «Ниву», яка виступала у другій лізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram