>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Платіні: Я пристрасно люблю УЄФА

Мішель про ФІФА думати не хоче

Платіні: Я пристрасно люблю УЄФА
Фото: EPA/UPG

Президент УЄФА Мішель Платіні, підбиваючи підсумки року, розповів про своє рішення залишитися на цій посаді на третій термін.

"2014-й був чудовим роком для УЄФА. Ми відзначили 60-річний ювілей низкою історичних рішень і подій. За останні 12 місяців ми гідно оцінили різні досягнення, які змінили європейський футбольний ландшафт на краще. Переконаний, наші національні асоціації погодяться зі мною, коли я назву минулий рік фантастичним для футболу серед національних збірних, оскільки ми заснували новий турнір, Лігу націй УЄФА, який стартує в 2018 році. Це змагання зміцнить силу футболу для збірних. Ми також працювали над тим, щоб захистити фінансову стабільність нашої гри.

Ухвалено кілька важких рішень в контексті правил фінансового "фейр-плей", коли Інстанція УЄФА з фінансового контролю клубів вперше покарала низку команд за порушення наших нових критеріїв беззбитковості. Ці заходи вживалися заради захисту економічного здоров'я клубного футболу і того, щоб команди жили за коштами. Це були важкі, але справедливі рішення, і фінансовий "фейр-плей" вже зробив величезний вплив на континентальний футбол. Цифри не брешуть, і якщо ви подивитеся на них, то побачите, що загальні фінансові втрати клубів за останні два роки зменшилися наполовину. Це значне досягнення.

З цих та деяких інших причин в серпні я вирішив оголосити про бажання залишитися президентом УЄФА на третій термін. Перед цим було багато розмов, що я балотуватимусь на пост глави ФІФА, і якийсь час я дійсно розмірковував над цим, але в результаті вибрав УЄФА. Я вибрав УЄФА, тому що пристрасно люблю нашу організацію і рішуче налаштований зробити нас сильнішими і кращими - зараз і в майбутньому", - підкреслив француз.

Нагадаємо, Платіні раніше відмовився балотуватися на пост глави ФІФА.

Додамо, що конкурентів у Мішеля на майбутніх виборах боса УЄФА немає - "рулювати" континентальним футболом француз буде до 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram