>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Платіні: футболу потрібні "білі картки" і лава штрафників

Колліна до настільки глобальних ініціатив Мішеля-реформатора поки не готовий

Платіні: футболу потрібні "білі картки" і лава штрафників

Куратор європейських та українських арбітрів П'єрлуїджі Колліна зазначив, що УЄФА може переглянути деякі пункти правил, що стосуються видалення гравців під час матчу. Зокрема, мова йде про так званий "фол останньої надії". Зараз арбітри за такі порушення видаляють грубіяна і призначають пенальті. Цей "принцип подвійного покарання" часто викликав суперечки і дискусії.

"УЄФА хоче переглянути цей пункт правил, щодо одночасно призначення пенальті, видалення і дискваліфікації. Передбачається, якщо гравець, який порушив правила, чесно намагався зіграти в м'яч, то призначатиметься пенальті, а йому покажуть жовту картку. Якщо ж фол явно був умисним, то червона картка залишиться", - розповів Колліна.

Президент УЄФА Мішель Платіні у свою чергу наполягає на введенні в "білих карток" і лави штрафників:

"Введення "білих карток" - це наша нова ініціатива. Вона стосується поведінки гравців. Акторство і критика на адресу судді не прикрашають улюблену багатьма гру. За допомогою цієї картки можна буде видалити гравця на кілька хвилин. Можливо, на 5, можливо, на 10. Так ми зможемо зробити привабливим футбол для тих, хто не любить схожі витівки.

Завдяки "білим карткам" у грі буде менше пауз. Нам треба впроваджувати найкраще з інших видів спорту - наприклад, така система успішно використовується в регбі".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Платіні є єдиним кандидатом на виборах президента УЄФА, які відбудуться наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram