>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блохін відірвався від СаШо на 4 матчі

Голкіперу "Динамо" ще рано приймати привітання

Блохін відірвався від СаШо на 4 матчі
Фото: infox.ru

Інформація про те, що вчора Олександр Шовковський у Запоріжжі провів 581-й офіційний матч за "Динамо" і повторив клубний рекорд, який 24 роки належав Олегу Блохіну, виявилася передчасною - Шовковському ще рано приймати привітання.

Почнемо з показників воротаря "Динамо". Згідно з даними офіційного сайту клубу, він дійсно провів 581 матч - 390 у чемпіонаті України, 127 - у єврокубках, 57 - в Кубку України, 7 - у Суперкубку України. Але у Блохіна, якщо додавати показники в чемпіонаті (432), Кубку (67) і Суперкубку СРСР (4), а також єврокубках (79), вийде 582 гри (на одну більше).

Але і це ще не все. У радянські часи існував такий турнір, як Кубок Федерації СРСР. Свого роду аналог англійського Кубка ліги, але тільки для клубів елітного дивізіону. Клуби, які виступали в єврокубках, вздебільшого делегували в нього резервістів, для інших це була додаткова ігрова практика. Проіснував він п'ять років (1986-1990), а Блохін у 1987-му встиг провести в його рамках три матчі і забити чотири голи. Якщо додавати ще й ці матчі, вийде навіть не 582, а 585.

Додамо, що цього року Динамо мусить провести ще 4 гри, тож СаШо може наздогнати Блохіна вже у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram