>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кварцяний: раніше "Волинь" з суддями дружила, а тепер немає бюджету

Арбітри не хочуть давати пенальті луцькій команді

Кварцяний: раніше "Волинь" з суддями дружила, а тепер немає бюджету
Фото: tsn.ua

Віталій Кварцяний після переможного матчу проти донецького "Металурга" (2:1) натякнув, що знає чому судді перестали ставити пенальті у ворота суперників луцької команди.

"Пенальті? Дві поспіль руки було. Знаєте, судді вважають, що якщо ми не дружимо так близько, як колись раніше, то і пенальті давати не потрібно. За це треба з ними якось "по-іншому", а ми зараз не можемо "по-іншому"». Немає в бюджеті якихось інших напрямків дій. Тому й не дають пенальті. А якщо є, то треба давати! Вони нас вчать, бо пенальті - це іншої категорії рішення. Вони ніби з неба, високо... Під носом бачить його - але не хоче давати!

Там інші націнки, розцінки, щось такого роду, напевно, я не розумію. Ну, і свистків було дуже багато. Якщо футболіст кричить, якщо футболіст "Ай, ой!" - вони відразу свистять. Адже наші перелякані інспектори - їм треба вказати. Йому треба вказати, сказати: "Ти дивись же, щоб комусь голову не зламали. Упав - свисти!". З перших хвилин сьогодні почав свистіти. Там не було нічого - свистить. Половини порушень - як наших, так і донецьких - не було. Навіщо свистіти? Це проблема. Вийшов суддя на поле, поклав сюди свисток (вказує на кишеню) і нехай грають. Не треба нічого. Не варто лізти в гру.

Я вже якось казав, що виходжу і всі ігри суджу: товариські там, інші... Я не довіряю суддям, вони споганять гру. Я не кажу, що сьогодні споганили, але навіщо так багато свистків? Коли кричать футболісти - це інтелігенти кричать. Сімінін ніколи не кричить: його б'ють, він падає, врізається, біжить. Тому він гравець і має ще резерви для зростання. А хто ці із зачісками - ті падають, айкають, ойкають... І вболівальники вже не хворіють: вони сигарету закурили, пиво п'ють, їм футбол вже не цікавий. Він же не враховує всі фактори, аби свистіти", - цитує Кварцяного прес-служба донецького "Металурга".

Нагадаємо, два роки тому Кварцяний на післяматчевій прес-конференції заявив, що "всі судді корумповані до шнурівок" і у нього є "докази" на кожного арбітра. П'єрлуїджі Коліна "попросив" тренера їх надати, але Кварцяний більше цієї теми не торкався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram