>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Армстронг зможе повернутися у велоспорт, здавши "спільників"

Ленс піднявся вище за всіх, але і впав нижче, ніж будь-то

Армстронг зможе повернутися у велоспорт, здавши "спільників"
Фото: EPA/UPG

Довічно відлученого від професійного спорту велосипедиста Ленса Армстронга можуть реабілітувати.

Глава Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) Браян Куксон зазначив, що повернення велогонщика Ленса Армстронга у великий спорт можливе. За його словами, це залежатиме від його свідчень антидопінговій комісії.

"Думаю, що у нього є шанс на спокутування провини, як і у будь-якого іншого велогонщика, - цитує velonews.competitor.com слова Куксона. - Усе залежатиме від його готовності співпрацювати зі слідством. Також від того, що він розповість про себе і про інших велогонщиків. Якщо він дійсно кається, то заслуговує прощення.

Армстронг був найбільшим велогонщиком в світі, він був єдиним спортсменом, якому вдалося сім разів фінішувати першим у загальному заліку "Тур де Франс". Ленс піднявся вище за всіх, але і впав нижче, ніж будь-хто".

Нагадаємо, у 2012 році Армстронга викрили у використанні заборонених препаратів за підсумками розслідування Американського антидопінгового агентства. Після того, як американець зізнався у вживанні допінгу, всі результати спортсмена починаючи з 1998 року анулювали, і його дискваліфікували довічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram