>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Повєткін нокаутував Такама в 10-му раунді

"Витязь" завоював пояс WBC Silver

Повєткін нокаутував Такама в 10-му раунді
Фото: EPA/UPG

Російський суперважковаговик Олександр Повєткін (28-1-0, 20К) здобув перемогу нокаутом у 10-му раунді над камерунцем Карлосом Такамом (30-2-1, 23К) у поєдинку за пояс WBC Silver, який відбувся у Москві. Зазначимо, що Карлос зазнав першої поразки нокаутом.

Незважаючи на те, що "Витязь" вважався фаворитом зустрічі, початок бою видався для нього досить складним. Після закінчення перших чотирьох раундів на картках двох з трьох офіційних бічних суддів попереду був Такам, що атакував досить швидко й розмашисто. Повєткін же діяв напористо, але прямолінійно і частенько пропускав зустрічні удари. У другій половині бою Такам підвищив темп і, здавалося, "Витязь", який регулярно пропускав удари по корпусу і в голову, ось-ось упаде. Але в 9-му раунді хід поєдинку різко змінився. У Повєткіна, котрий вистояв важкі раунди, відкрилося "друге дихання", а ось Такам навпаки "наївся": камерунець часто "рвав" дистанцію, навмисно підставляючись під удари Повєткіна.

У підсумку, 9-й раунд пройшов за переваги "Витязя". У самій кінцівці трихвилинки Повєткіну вдалося відправити камерунця в нокдаун. Після багатоударної серії точних влучень, вінцем якої став міцний правий боковий у голову, Такам втратив рівновагу і влетів у канати. Він не випав з рингу, однак, коли рефері Кенні Бейліс відраховував йому нокдаун, виглядав пристойно враженим. Але тут на підмогу камерунцю нагодився рятівний гонг на перерву.

За хвилину відпочинку Карлос не зумів відновитися. І під кінець першої хвилини 10-го раунду Повєткін його відправив у важкий нокаут. Рефері припинив бій, навіть не починаючи відліку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram