>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Делегат УЄФА зафіксував на матчі Україна - Македонія цілий букет порушень

"Арену Львів" тепер чекає серйозне покарання

Делегат УЄФА зафіксував на матчі Україна - Македонія цілий букет порушень
Фото: Макс Левин

УЄФА відреагував на поведінку фанів під час матчу Україна - Македонія, який відбувся 12 жовтня на "Арені Львів". У середу ФФУ отримала лист про початок дисциплінарного розслідування. Про це "Футбол NEWS" повідомив перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов:

"Зареєстровано такі порушення: расистську поведінку, вболівальники, що вибігли на поле, використання піротехнічних засобів та лазерних вказівок, проблеми з організацією (заблоковані виходи) і навіть продаж алкоголю під час матчу. Сподіваюся, що дискваліфікація "Арени Львів" може бути умовною. Але прогнозувати дуже складно, адже перелік порушень серйозний.

ФФУ впродовж 6 днів після отримання цього листа необхідно дати свою аргументацію, яка може посприяти позитивному (в контексті цього питання) рішенню, тобто менш жорстким санкціям".

Остаточне рішення КДК УЄФА винесе 13 листопада.

Нагадаємо, "Арена Львів" вже постраждала від дій ультрас. ФІФА дискваліфікувала "Арену", а збірна України мусила провести один матч без глядачів. Причина - поведінка фанів на матчі Україна - Сан-Марино (расистські вигуки, лозунги). Після втручання Григорія Суркіса та подачі апеляції, покарання вдалося "заморозити".

Додамо, на нещодавньому матчі ЛЧ "Шахтар" - "Порту" фани на "Арені Львів" також відзначилися, кинувши фаєр на поле - матч зупинили на п'ять хвилин. Враховуючи всі ці інциденти, можна припустити, що УЄФА серйозно покарає як Україна, так і "Арену".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram