>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравці "Шахтаря": суддя просто знущався над нами

Видалення Шевчука вирішило результат "Ель Класіко"

Гравці "Шахтаря": суддя просто знущався над нами
Фото: uefa.com

У неділю донецький "Шахтар" у матчі 8 туру УПЛ програв "Динамо" (0:1). Після матчу Мірча Луческу розкритикував роботу рефері, який "допоміг" супернику. Такої самої думки дотримуються і футболісти "Шахтаря".

Так, В'ячеслав Шевчук, видалений у другому таймі, заявив, що арбітр зіпсував гру:

"Моє видалення? Я взагалі не хотів грубо грати. Суддя, ладно, мене не поважає, але він не поважає нашу команду. Виходить, що я підвів команду, але суддя вбив гру цим видаленням. У "Динамо" за всю гру, якщо я не помиляюся, був один момент з голом. Ми припустилися помилки самі, могли вибити цей м'яч. Але суддя мав не видаляти мене, там не було грубої гри, там був суперечний момент. А він взяв і цієї червоною карткою зіпсував гру. Виходить видалення, не знаю - як так.

Перший "гірчичник"? Я йшов на м'яч, просто на швидкості все було. Він прокидає, і м'яч знайшов руку. Я не намагався десь угорі вибити м'яч, в волейбол зіграти. М'яч знайшов руку, а не рука м'яч. Є два трактування. Якщо це найкращий суддя України, він мав би розуміти ці моменти. Причому було кілька епізодів, коли ми перехоплювали м'яч після фолу з боку "Динамо", йдемо в контратаку, а він зупиняє і дає фол. Дай нам грати!

З "Динамо" у нас завжди емоційна гра. Але суддя маэ бути підготовленим до цієї гри. Якщо в кожному зіткненні давати жовту, то будуть п'ять на п'ять грати. Він мусить контролювати гру. Він просто упустив нитку гри. Він забув, що у мене була перша жовта. Я йому кажу, що ця для мене друга, він розгубився і не знав, що робити вже. Задню не хотів включати і вже дав червону. У мене за кар'єру було п'ять-шість червоних карток. Я ніколи не граю на фол, не б'ю нишком, такого немає, щоб спеціально порушити. І тут у судді така неповага до мене. Та біс зі мною, але до команди!".

Капітан "гірників" Даріо Срна зазначив, що донеччани грали краще:

"Вітаю "Динамо" з перемогою. Нехай рахунок і не за грою, але... рахунок на табло. В цілому, ми показали дуже добру гру. Рахунок незаслужений. Кажу чесно, як є. "Динамо" знаходиться в гарній формі, але "Шахтар" сильніший за грою. Ми створили більше моментів.

Суддівство? Не люблю говорити про це, але в тій ситуації, в якій знаходиться "Шахтар", нам краще програти за грою, ніж так. А так... це неповага. Якщо цього суддю вважають кращим в Україні, то я не знаю, які інші.

Думаю, червона картка Шевчука і вирішила результат гри. А так, ми створили більше моментів. Сьогодні це було знущання з боку судді. Потрібно поважати "Шахтар" і наших уболівальників. Адже ми граємо за своє місто, за свій регіон, де зараз іде війна. Ми ж нічого більше не вимагаємо. Тільки поваги... Я вважаю себе об'єктивною людиною. Футболісти "Динамо", звичайно, скажуть по-іншому, але я кажу як є".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram