>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Карпати" попросили МВС і прокуратуру провести люстрацію в українському футболі

Львів'яни вимагають покарати всіх чиновників, які вели темні справи

"Карпати" попросили МВС і прокуратуру провести люстрацію в українському футболі
Фото: www.fckarpaty.lviv.ua

ФК «Карпати» вимагають провести люстрацію в українському футболі. Гендиректор клубу Ігор Дедишин повідомив, що «Карпати» звернулися в прокуратуру і МВС.

«Ми вже підготували спеціальне звернення на ім'я генерального прокурора України Яреми В.Г., міністра внутрішніх справ України Авакова, міністра молоді та спорту України Булатова Д.С., голови Державної фіскальної служби України Білоуса І.А., в якому вимагаємо проведення серйозного розслідування про зловживання владної верхівки українського футболу, щоб викрити значний тіньовий обіг коштів.

Окрім того, відправлено лист на ім'я голови Громадського люстраційного комітету Єгора Соболєва з вимогою провести докорінну і дуже ґрунтовну люстрацію в українському футболі. Адже зміни і зрушення, що відбуваються в державі після революції гідності, ніяк не торкнулися нашого футболу, який далі залишається за сімома замками для громадськості.

Ми вимагаємо, щоб всі темні справи, які роками поглинали наш футбол, вивернули назовні. Відповідні органи перевірять усіх чиновників, арбітрів, делегатів, інспекторів, усі витрати за останні 15 років. Цей процес має бути максимально публічним, прозорим і відкритим для суспільства. Нехай громадськість побачить їхні будинки, машини, розкішне життя і отримає відповіді на багато питань", - цитує Дедишина прес-служба «Карпат».

Нагадаємо, раніше в ефірі програми «ПроФутбол» (канал "2+2") Дедишин повідомив, що в Україні діє підпільний футбольний синдикат, на чолі якого стоїть віце-президент Анатолій Попов. Також гендиректор «Карпат» заявив, що співробітники ФФУ й УПЛ отримують зарплату в «Шахтарі».

Водночас львів'яни останнім часом неодноразово опиняються в епіцентрі скандалів. Колишні футболісти «Карпат» і їхні агенти звинувачують клуб в обмані та невиконанні контрактних зобов'язань. Кілька футболістів уже виграли справи проти «Карпат» у ФФУ, УЄФА і ФІФА. Минулого тижня ФФУ оштрафувала «Карпати» на три очки за невиконання рішення Палати суперечок за позовом екс-воротаря львів'ян Мартіна Богатінова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram