>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Курченко вимагає від Харківської області 110 млн грн за стадіон "Металіст"

Олігарх вимагає компенсацію за відібраний стадіон

Курченко вимагає від Харківської області 110 млн грн за стадіон "Металіст"
Фото: metalist.ua

Утікач-олігарх Серегей Курченко подав позов проти Харківської обласної ради з вимогою виплатити йому 110 млн грн за зірвану угоду з придбання стадіону "Металіст".

Про це повідомив голова облради Сергій Чернов, пише УНІАН.

Курченко мав заплатити за стадіон майже 680 млн грн, але вніс лише 110 млн грн (70 млн грн - аванс для допуску до конкурсу і 40 млн грн - після перемоги в конкурсі, які вже витрачено), що в кінцевому підсумку і стало причиною скасування угоди. Тепер він вимагає ці гроші назад, пояснив Чернов. Про подачу позову облрада дізналася з повідомлення курченківського ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст", однак на цей час підтвердження з суду не надійшло.

"До обласної ради надійшла інформація і відповідний позов, що нібито підприємство, яке претендувало на придбання стадіону "Металіст", подало зустрічний позов, щоб підприємству повернули ці 110 млн грн. Я не розумію, як це може бути. Згідно з чинним законодавством це неможливо", - додав він.

"Ми направили відповідні запити в судову адміністрацію, щоб нас повідомили про місце і час цього засідання", - сказав Чернов.

Нагадаємо, Курченку належить футбольний клуб "Металіст".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram