>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Молдова готова зіграти з Україною замість Парагваю

Південноамериканцям належить заплатити штраф

Молдова готова зіграти з Україною замість Парагваю
С Молдовой мы не так давно уже играли
Фото: EPA/UPG

Збірна України, ймовірно, проведе 3 вересня товариський матч зі збірною Молдови. Нагадаємо, спочатку українці в Києві мали зіграти з Парагваєм. Але південноамериканці, побоюючись "тероризму", відмовилися летіти до Києва і запропонували зіграти на нейтральному полі. Україну, яка 8 вересня має зіграти зі Словаччиною в рамках відбору до Євро-2016, такий варіант не влаштував.

Про ситуацію розповів директор УФІ (партнер ФФУ, який організовує ігри) Олег Шкреба:

"За матч із Парагваєм ми боролися до останнього. До моменту, коли парагвайська сторона поставила під сумнів його проведення, ми вже оплатили їй вартість перельоту і перерахували частину гонорару. Однак уряд Парагваю стурбований ситуацією в нашій країні і порадив своїй федерації відмовитися від польоту до Києва.

Парагвайці запропонували зіграти на нейтральній території - в Австрії. Нас цей варіант не влаштував. Ми, в свою чергу, запропонували зіграти в Австрії, але вже 18 листопада - ми якраз підшукуємо суперника для нашої збірної на цю дату. Наразі відповіді немає.

Слід зазначити, що в договорі про проведення матчу Україна - Парагвай існує і пункт про штрафні санкції для наших контрагентів в разі їх відмови грати. Санкції, скажу вам відверто, серйозні, порівняно з гонораром парагвайців.

Сьогодні ми плануємо вирішити питання із заміною суперника. Судячи з усього, зіграємо з Молдовою. Квитки, продані на матч з Парагваєм, будуть на цю гру дійсні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram