>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Джокович виграв Вімблдон і знову стане першою ракеткою світу

Федерер зробив усе, що було йому до снаги

Джокович виграв Вімблдон і знову стане першою ракеткою світу
Фото: EPA/UPG

Новак Джокович у статусі першого сіяного Вімблдону у вирішальному матчі переграв "чемпіона всіх часів" Роджера Федерера.

Федерер міг виграти свій 8 "зелений Шолом", а Джокович - другий. І попутно перервати затяжну серію невдач у фіналах турнірів серії Grand Slam. Новак не перемагав з AusOpen-2013.

На тай-брейку першої партії серб подавав на сет за рахунку 6:5, але дозволив суперникові зробити міні-брейк. Надалі Ноле помилився ще раз і програв партію.

Другий сет почався з пресингу від Джоковича, і з третьої спроби він таки забрав подачу опонента. Федерер міг зачепитися за партію, але в 10 геймі не використав свій єдиний за партію брейк-пойнт. У підсумку - 6:4 на користь Джоковича.

В 11 геймі третьої партії швейцарець двічі йшов із брейк-пойнтів, але на тай-брейку допустив на одну помилку більше, ніж суперник - 4:7.

Ну а четвертий сет став окрасою турніру. Джокович двічі робив брейки, подавав на матч, мав матчбол на подачі суперника, але Федерер якось відроджувався з попелу. У підсумку, програючи 2:5, швейцарець виграв партію з рахунком 7:5

Фото: EPA/UPG

У вирішальному сеті суперники довго не могли зачепитися за подачу один одного. Федерер тричі "під нуль" брав свою подачу, а в 7 геймі навіть здобув брейк-пойнт на подачі суперника. Джокович відбився, а вже в наступному геймі мав спочатку подвійний брейк-пойнт на подачі суперника, а потім ще один. Але тут уже Федерер продемонстрував характер.

Утім, у 10 геймі Роджеру вже не вдалося повторити фокус. У підсумку - 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4 на користь Джоковича.

Для серба цей титул став 7 на "Шоломі". У Федерера залишається 17 "шоломних" трофеїв.

Фото: EPA/UPG
 

Фото: EPA/UPG

Джокович з понеділка змістить Рафу Надаля з першого рядка рейтингу ATP, а Федерер знову стане першою ракеткою Швейцарії, посунувши з третього рядка Стена Ваврінку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram