>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ заявила "Таврію" у першу лігу

Сімферопольцям надали можливість грати

ФФУ заявила "Таврію" у першу лігу
Фото: www.sctavriya.com

У середу в київському Будинку футболу відбулося засідання виконкому Федерації футболу України. За його результатами стало відомо, що в новому сезоні Прем'єр-ліги України офіційно виступатимуть 14 команд. У свою чергу для участі у Першій лізі ФФУ видала атестат 16 командам, але зазначила, що серед них є три проблемні клуби: "Таврія" (Сімферополь), "Авангард" (Краматорськ) та "Сталь" (Алчевськ).

"Рішення видати атестат "Таврії" було більше політичним, тому що ми завжди будемо декларувати, що Крим - це Україна. І що Федерація футболу Криму - колективний член ФФУ. Те ж саме, відповідно, ми говоримо про клуби. У "Таврії" є заборгованість перед футболістами і екс-тренером Альтманом. Ми залишаємо можливість сімферопольському клубу врятуватися, хоча розуміємо, що, найімовірніше, "Таврія" не виступатиме в чемпіонаті України", - заявив голова атестаційного комітету ФФУ Ігор Гатауллін.

Нагадаємо, інший кримський клуб, "Севастополь", не братиме участі у Прем'єр-лізі України-2014. Президент клубу Новинський припинив фінансування команди.

Раніше повідомлялося, що кримські клуби мають намір заявитися в чемпіонаті Росії, але ФІФА поки заборонив РФС реєструвати кримчан.

Додамо, український журналіст Артем Франков повідомив, що зараз розглядається варіант об'єднання першої та другої ліг в один дивізіон. Причина - недостатня кількість команд в ПФЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram