>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фізіотерапевт заради Суареса забув про свою смертельну хворобу

Феррейра займався з Луїсом будинку

Фізіотерапевт заради Суареса забув про свою смертельну хворобу
Фото: твиттер MiguelCapito

Збірна Уругваю в четвер перемогла Англію - 2:1. Героєм матчу став Луїс Суарес, який оформив дубль. Переможний м'яч нападник забив на 84-й хвилині. Ця перемога, можливо, дозволить південноамериканцям пробитися до 1/8 фіналу.

Після матчу Луїс не приховував своїх емоцій - адже він цілком міг пропустити цей мундіаль. У товариському матчі, який відбувся 21-го травня, Суарес отримав травму (меніск), яка поставила під сумнів його поїздку до Бразилії. Поставив на ноги Луїса 63-річний Вальтер Феррейра - фізіотерапевт, знайомий уругвайським футболістам вже понад 15 років. У збірній він знаменитий своїми глибокими знаннями в кінезіології (дисципліна, що вивчає м'язовий рух) - власне, завдяки цьому він і береться за складні випадки реабілітації.

Феррейра швидко склав інтенсивну програму відновлення і почав тісно працювати з Суаресом... у домашніх умовах. Річ у тому, що сам фізіотерапевт веде запеклу боротьбу з раком і нещодавно пройшов курс хіміотерапії. Заради Луїса Феррейра навіть відклав своє лікування.

"Я вдячний тренерам, які дозволили Луїсу працювати зі мною в таких умовах, без звичного проекту відновлення, - розповів Феррейра. - Я не міг їздити на базу, і Луїс приїжджав до мене додому. Я дуже це ціную. Я вдячний йому за його енергію, вдячний родині і лікарям, які займаються моїм здоров'ям. У мене не вистачає слів, щоб висловити всі почуття".

В результаті Луїс відновився в рекордно короткі терміни і вийшов на поле проти Англії.

"Моя дружина і дв мої дитини - найважливіші для мене люди на світі. Але тепер в число важливих людей входить і він - за все, що він зробив для мого відновлення. 90% того, що сталося - робота і заслуга Вальтера Феррейри. Якби не він, я б сьогодні не був тут", - розповів Суарес після матчу.

Фото: твіттер MiguelCapito

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram