>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Статистика Англії: Уругвай востаннє перемагав "європейців" 44 роки тому

Матч ЧС-1970 між Уругваєм іСРСР запам'ятався надовго

Статистика Англії: Уругвай востаннє перемагав "європейців" 44 роки тому
Фото: EPA/UPG

Сьогодні відбудуться ще три матчі на ЧС у Бразилії. Центральний поєдинок дня відбудеться у Сан-Паулу, де зустрінуться збірні Уругваю та Англії. У першому турі обидві збірні програли (південноамериканці сенсаційно поступилися Коста-Риці, а "леви" програли Італії), тому відступати їм нікуди. Поразка у цьому матчі, напевно, закриє їм двері в плей-оф.

У своїй історії Англія і Уругвай двічі зустрічалися на ЧС. У 1954-му Уругвай розбив Англію в ¼ - 4:2. У 1966-му році команди зіграли внічию - 0:0. Постійні удари ззаду по ногах, плювки, образи, удари ліктями та інші атрибути "брудного футболу" у виконанні уругвайців так вразили англійську публіку, що до південноамериканців приклеївся ярлик "тварини". Уругвай довгий час відповідав такому реноме. Чи не кожен великий турнір закінчувався для "небесно-блакитних" плачевно: під улюлюкання місцевої публіки футболісти достроково вирушали додому. Лише чотири роки тому уругвайцям вдалося виправитися. Під керівництвом Оскара Табареса Уругвай перевтілився. Команда, яку вів Форлан, заграла яскраво і красиво. Як підсумок, Уругвай на ЧС-2010 зайняв 4 місце, а у 2011 році виграв чемпіонат Південної Америки. На цьому мундіалі від Уругваю також очікували успіху, але стартували "небесно-блакитні" жахливо, програвши Коста-Риці. Тандем форвардів Кавані - Форлан без травмованого Суареса не вразив, а в обороні "виконував соло" 34-річний Лугано. Колись один із найкращих захисників світу повною мірою виправдовує своє прізвисько "Черепаха". У матчі проти Англії уругвайські журналісти вірять у геній Луїса Суареса. Кращий футболіст англійської Прем'єр-ліги відновився після травми і рветься в бій.

Цікаво, що останню перемогу над європейською збірною на ЧС Уругвай здобув більш ніж 40 років тому. На ЧС-1970, який проходив у Мексиці, "небесно-блакитні" в ¼ фіналу переграли СРСР - 1:0. Той матч ознаменувався скандалом - Уругвай забив гол після того, як м'яч залишив межі поля (футболісти СРСР зупинилися, а рефері "проковтнув" свисток). Таким чином, безвиграшна серія налічує вже 15 матчів (6 нічиїх).

У лазареті Роя Ходжсона перебуває тільки Алекс Окслейд-Чемберлен. Англійські журналісти очікують, що Рой приставить до Луїса "сторожа", а Вейн Руні, який грав з Італією на фланзі, переміститься на позицію "десятого номера" (Стерлінг, відповідно, переміститься на фланг). Загалом гра "левів" у матчі проти Італії залишила хороше враження, і "на островах" налаштовані оптимістично. Зазначимо, що Ходжсон, який очолив Англію 1 травня 2012 року, зазнав тільки трьох поразок.

В інших матчах дня зустрінуться збірні групи С. Колумбія і Кот-д'Іувар розіграють перше місце (в активі обох команд по три очки), а Японія і Греція спробують набрати перші очки.

19:00 – Колумбія - Кот-д'Іувар (група С, Бразиліа, Національний стадіон, суддя: Говард Вебб, Англія)

22:00 – Уругвай – Англія (група Д, Сан-Паулу, "Коринтіанс", суддя: Карлос Карбальо, Іспанія)

01:00 – Японія – Греція (група С, Натал, "Аренас дус Дунас", суддя: Хоель Агілар, Сальвадор)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram