>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Це ганьба і вбивство!" - хорвати про матч з Бразилією

Рефері не хотів псувати свято господарям

 "Це ганьба і вбивство!" - хорвати про матч з Бразилією
Фото: EPA/UPG

У першому матчі ЧС Бразилія перемогла Хорватію - 3:1. Цей поєдинок ознаменувався суддівським скандалом. У другому таймі, за рахунку 1:1, арбітр Нісимора призначив "липовий" пенальті у ворота Хорватії. Неймар з "точки" вивів господарів мундіалю вперед. Після матчу представники збірної Хорватії були одностайні: суддя їх "убив"!

Зокрема, головний тренер Хорватії Ніко Ковач назвав арбітраж ганьбою:

"Я подивився повтор. Якщо там було пенальті, то ми збираємося грати в баскетбол. Це просто пограбування. Хлопці борються, готуються, а потім з'являється суддя, який не відповідає рівню цієї гри. Ми говоримо про повагу, якої до нашої команди сьогодні не було. Інакше я не нападав би на суддів, але я повинен сказати це. Ганьба!"

Захисник "картатих" Деян Ловрен (він нібито фолив на Фреде) порадив одразу вручити Кубок світу Бразилії:

"Що я можу сказати? Так засмучений, що хочеться плакати. Усі це бачили. Це скандал для ФІФА. Ми говоримо про повагу, перед чемпіонатом світу проходять зустрічі, співробітники ФІФА консультують нас із приводу суддівства, і що в результаті? Краще відразу вручити Кубок Бразилії.

Але ми не повинні вішати носа. Упевнений, ми зможемо вийти з групи, хоча я досі не розумію, як суддя міг свиснути в тому епізоді. Ми подивилися відео у роздягальні після гри, і всі ставлять це питання.

Запитайте в арбітра, що він там побачив. Якщо зможете, звичайно - він не говорить англійською. Як ви вважаєте, це нормально, коли суддя на чемпіонаті світу не говорить англійською?"

Нарешті, Даріо Срна пишається грою своєї команди в матчі проти фаворита:

"У цьому матчі сталося вбивство. Негарно так відкривати чемпіонат світу. Не кажу, що винна збірна Бразилії. Річ у судді. Кожен день ми говоримо про чесну гру. У мене капітанська пов'язка з написом "фейр плей". А де ця чесна гра? Я не бачу. Цей арбітр не заслуговує судити матчі такого рівня. А я пишаюся, що моя збірна відкрила такий турнір. І пишаюся, як ми зіграли з Бразилією. Просто було видно, що суддя не хотів, щоб Бразилія програла".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram