>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бразилія витратила $3,3 млрд на будівництво стадіонів до ЧС

Такі витрати викликали невдоволення "маленьких бразильців"

Бразилія витратила $3,3 млрд на будівництво стадіонів до ЧС
Фото: terrikon.com

Сьогодні в Сан-Пауло стартує ХХ чемпіонат світу з футболу, в якому візьмуть участь 32 найсильніші збірні планети. Матчі мундіалю будуть проходити в 12 містах: Ріо-де-Жанейро, Сан-Паулу, Бразиліа, Сальвадор, Куритиба, Куяба, Манаус, Порту-Алегрі, Натал, Белу-Орізонті, Ресіфі і Форталеза.

За попередніми даними, Бразилія на організацію ЧС витратила близько $2млрд. ФІФА очікує отримати прибуток у розмірі $4,5 млрд.

На будівництво (або реконструкцію) арен бразильці витратили $3,356 млрд.

Так, "Арена Корінтіанс" в Сан-Пауло, яку побудували з нуля, обійшлася інвесторам (ФК "Коринтіанс") в $495 млн. Вміщує арена 65 тисяч глядачів. На арені пройдуть 6 ігор, у тому числі і матч-відкриття Бразилія - Хорватія.

"Національний стадіон" у Бразиліа обійшовся в $900 млн. Арена, зведена на місці стадіону імені Гаррінчи, належить Департаменту спорту округу. Стадіон, який вміщує 70 тисяч глядачів, прийме 7 матчів мундіалю.

Реконструкція легендарної "Маракани" коштувала владі Ріо $250 млн. "Храм футболу" (73 тисячі глядачів) прийме 7 матчів мундіалю, в тому числі і фінальну битву.

"Кастелана" (Форталеза, 65 тисяч глядачів) прийме 6 матчів мундіалю. Ремонт стадіону обійшовся в $260 млн. На реконструкцію "Мінейрана" (Белу-Орізонті, 6 матчів, 62 тисячі глядачів) було витрачено $348 млн.

$296 млн було витрачено під час реконструкції арени "Фонте Нова" (Сальвадор, 6 матчів, 52 тисячі).

У Ресіфі на "Пернамбуку Арені" відбудуться 5 матчів (4 групового турніру + матч 1/8). Арена, яка вміщає 44 тисячі глядачів, коштувала владі $265 млн. На 100 млн менше було витрачено під час реконструкції "Бейра Ріо" (Порту-Алегрі, 49 тисяч глядачів). На цій арені також пройдуть 5 ігор.

"Амазонія Арена", побудована з нуля в Манаєсі, коштувала місцевій владі $335 млн. На стадіоні, який вміщує 42 тисячі глядачів, пройдуть чотири матчі групового турніру.

"Арена Дас Дунас" (Натал, 42 тисячі) оцінена в $212 млн. Тут пройдуть 4 матчі. У цю ж суму вклалися і будівельники стадіону "Пантанал" у Куяба (4 матчі, 43 тисячі).

Стільки ж матчів прийме і Курітіба. Реконструкція "Арени Байшада" (41 тисяча) обійшлася бразильцям в $113 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram