>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коньков: кримські клуби повинні залишитися в українському чемпіонаті

Самовільно поміняти "порт приписки" кримчанам не вдасться

Коньков: кримські клуби повинні залишитися в українському чемпіонаті
Фото: www.fcsevastopol.com

Президент ФФУ Анатолій Коньков заявив, що РФС не має права приймати до своїх лав кримські футбольні клуби. Нагадаємо, кримські футбольні клуби, що грали в українських лігах ("Таврія" і "Севастополь"), припинили своє існування. Водночас на півострові з'явилося п'ять нових команд "Скіф" (Сімферополь), СК ЧФ (Севастополь), "Ахтіар" (Севастополь), "Перлина" (Ялта) і "Океан" (Керч). На думку російських функціонерів, створення нових клубів допоможе РФС обійти юридичні перепони і прийняти команди під свою юрисдикцію.

"Моя позиція і офіційна позиція Федерації футболу України з цього питання залишається незмінною. Усі кримські команди були і залишаються українськими. Контакт з ФІФА та УЄФА у мене постійний. І зараз є консолідована позиція. Кримські клуби є українськими.

Самовільний перехід цих клубів під юрисдикцію РФС автоматично поставить під питання легітимність усього російського чемпіонату. І це всі розуміють. Приймати самостійні рішення щодо свого майбутнього клубам ніхто не забороняв. Але у випадку з клубами півострова питання складне. Напрямок, в якому рухаються кримські команди і наші колективні члени, розходиться з внутрішнім статутом ФФУ і з міжнародними нормами

Ми, звичайно ж, зацікавлені у збереженні всіх команд. Кримському футболу, для того щоб бути на офіційному рівні, потрібно залишитися в українському чемпіонаті. У разі порушення норм і самовільний перехід під юрисдикцію РФС, клуби будуть позбавлені амбіцій, оскільки вони навіть гіпотетично не зможуть пройти ні в один єврокубковий турнір з російської квотою. Тут немає ні частки ультиматуму - це констатація факту", - заявив Коньков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram