>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суперліга: "Хімік" зрівняв рахунок у фінальній серії проти "Будівельника"

Фрейманіс "будівельники" не зупинили

Суперліга: "Хімік" зрівняв рахунок у фінальній серії проти "Будівельника"
Фото: vremya-sporta.od.ua

Початок поєдинку чимось нагадав першу зустріч: "Хімік" завдяки зусиллям американців швидко заволодів ініціативою, а вбивчі "трійки" Фрейманіса завели трибуни "Олімпу". Коли перевага господарів перевалила за десять очок, Айнарс Багатскіс кинувся вносити корективи в гру своєї команди. Після хвилинної паузи Михайло Анісімов почав сміливіше проходити у фарбу і, користуючись вигідними для себе розмінами, набирав легкі очки. За підтримки Лавриновича кияни зуміли скоротити відставання перед першою перервою. Однак після невеликого перепочинку Гейтенс і той самий Фрейманіс повернули южненцям десятиочкову перевагу.

На початку третьої чверті "Хімік" ледь не наступив на ті самі граблі, залишаючи на дузі вільних Лавриновича і Саммерса. І якщо американець прощав суперників за таку недбалість, то досвідчений литовець був точним. "Будівельник" поступово скорочував відставання.

У заключній чверті почалися "гойдалки". На точну атаку Дроздова відповів Шулер, який забив три з фолом, а на третій хвилині ДеХуан Саммерс з-за дуги вперше вивів "Будівельник" вперед. Южненці, як і два дні тому, почали збиватися на індивідуальні дії, які тільки погіршували становище команди. Герой першої половини Фрейманіс кілька разів провалився в захисті, дозволивши супернику відірватися на 6 пунктів. За 35 секунд до сирени Віталій Коваленко встановив на табло рівний рахунок. В атаці у відповідь Фрейманіс успішно захищався проти Лавриновича, а за 0.2 секунди до кінця латиш точно вистрілив з-за дуги. Багатскіс взяв таймаут, але часу на зрозумілу атаку не залишалося. У неймовірному матчі "Хімік" зрівняв рахунок у серії, а вже в неділю команди зустрінуться в Києві.

"Хімік" - "Будівельник" - 73:70 (20:15, 20:16, 15:21, 18:18)

"Хімік": Ділейні (19 + 6 підбирань + 6 передач), Попов, Шулер (15 + 7 підбирань), Тревіс (5 + 9 підбирань), Фрейманіс (24 + 7 підбирань) - старт; Гейтенс (6), Коваленко (4), Рябчук, Пустовий, Прокопенко

"Будівельник": Стрелнієкс (8 + 9 передач), Неруш, Саммерс (11 + 9 підбирань), Горбенко, Анісімов (10) - старт; Мінарді (14 + 3 перехоплення), Лавринович (20), Дроздов (4 + 5 підбирань), Шаленга (3)

Рахунок у серії - 1:1

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram