>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Будівельник" переміг "Хімік" у першому фінальному матчі

Стримати натиск Лавриновича і Саммерса южненські баскетболісти не змогли

"Будівельник" переміг "Хімік" у першому фінальному матчі
Фото: budivelnyk.ua

"Будівельник" у першому матчі фінальної серії переміг на виїзді "Хімік". Южненці активно почали зустрічі і вже на старті відірвалися від киян на 6 очок. "Будівельники" впоратися з ударним тріо господарів Ділейні - Тревіс - Шулер в ці хвилини не могли. Під завісу чверті "Будівельник" стараннями Стрелніекса до мінімуму скоротив розрив у рахунку. Однак у другій чверті "Хімік" знову організував невеликий відрив: на перерву южненські баскетболісти пішли, маючи перевагу в 6 очок.

Але в третій чверті виконували соло вже кияни. "Будівельник" буквально на друзки розніс оборонні порядки "Хіміка" і виграв чверть з різницею в 13 очок. Багато в чому свою перевагу "будівельники" здобули завдяки грі під щитами. Лавриновича і Саммерса хазяї не стримати не змогли: три "великі" "хіміки" в перших двох чвертях заробили 9 фолів. У заключній чверті боротьби не вийшло - кияни впевнено довели гру до перемоги.

Другий матч у серії відбудеться в Юєному 8-го травня.

"Хімік" - "Будівельник" - 65:74 (19:17, 20:16, 11:24, 15:17)

"Хімік": Ділейні (11 + 6 передавань), Попов (5 підбирань), Шулер (7 + 5 підбирань), Тревіс (9 + 5 підбирань), Завадський (2) - старт; Гейтенс (8 + 5 передавань), Коваленко (7), Фрейманіс (12), Пустовой (2), Рябчук (7), Конєв. "Будівельник": Стрелнієкс (16 + 7 передавань), Неруш, Саммерс (21 + 14 підбирань), Горбенко (3), Лавринович (22) - старт; Шаленга (3), Анісімов (1), Мінардт (8 + 5 передавань), Дроздов.

Рахунок у серії - 0:1

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram