>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Атлетіко" поставив "Челсі" на коліна в півфіналі Ліги чемпіонів

Мадрид радіє! Дві команди зі столиці Іспанії зустрінуться у фіналі турніру

Дієго Сімеоне побив Жозе Моурінью. Мадридський «Атлетіко», продемонструвавши фантастичний футбол, здобув переконливу перемогу на «Стемфорд Бридж». Гравці «Челсі», які звикли паркувати автобус біля своїх воріт,  розучилися грати у футбол. По-іншому не пояснити їхнього ігрового колапсу.

Фото: EPA/UPG

Гості з Мадрида здорово розпочали матч, змусивши «синіх» у дебюті похвилюватися. Після навісу Коке м'яч влучив у поперечину, а Адріану Лопесу не дав Террі пробити головою. Поступово господарі відсунули гру від свого штрафного і навіть відкрили рахунок. Вихованець «Атлетіко» Фернандо Торрес дотиком переправив м'яч у ворота Куртуа після передачі Аспілікети. «Ель Ніньо» вирішив не святкувати гол у ворота рідної команди.

Фото: EPA/UPG

«Атлетіко» не збентежив такий поворот. «Матрацники» знову оточили штрафний лондонців, і на 44-й хвилині Адріан Лопес поставив крапку в масованій атаці «Атлетіко». У другому таймі гості попросту рознесли уславлену оборону «Челсі». На 61 хвилині Дієго Коста реалізував пенальті, який сам і заробив (напартачив Ето'О). Для бразильця з іспанським паспортом цей гол став 8-м у ЛЧ. На 72 хвилині у воротах Шварцера розписався Арда Туран. «Матрацник» за повного потурання англійських захисників розстріляв Шварцера: з першим ударом голкіпер упорався, а от із добиванням - ні.

Фото: EPA/UPG

Таким чином, фінал цьогорічної Ліги чемпіонів буде унікальним. Уперше в історії турніру зустрінуться команди з одного міста - Мадрида. 24 травня в Лісабоні (на стадіоні Світла) «Атлетіко» битиметься з «Реалом».

Зазначимо, що «Атлетіко» лише вдруге у своїй історії дістався фіналу найпрестижнішого європейського клубного турніру. У 1974 році «матрацники» під проводом Луїса Арагонеса у фіналі Кубка чемпіонів поступилися непереможній тоді «Баварії». У вирішальному матчі була зафіксована нічия 1:1 (мюнхенці зрівняли рахунок на останній хвилині - шалений удар удався захисникові Шварценбеку). Під час перегравання - через день - «Баварія» розгромила знесилених мадридців - 4:0.

Фото: EPA/UPG

«Челсі» - «Атлетіко» – 1:3 (перший матч 0:0)

Голи: Торрес, 36 – Адріан Лопес, 44, Дієго Коста, 61 (пен.), Арда Туран, 72.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram