>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Севастополь" буде проситися в російську Прем'єр-лігу

Кримський клуб збирається писати листа в УЄФА

"Севастополь" буде проситися в російську Прем'єр-лігу
Фото: fcsevastopol.com

Президент "Севастополя" Олександр Красильников розповів про те, що клуб планує подавати запит на участь у російській національній першості:

"Звичайно, багато вболівальників хочуть, щоб кримські команди приєдналися до російського чемпіонату. Але бажання - це бажання.

На жаль, на сьогодні не все залежить від бажання російського чемпіонату, не кажучи вже особисто про нас. Є УЄФА і ФІФА, за нормативними документами котрих ми повинні діяти. У разі недотримання цих правил навіть РФС і ФФУ можуть бути покарані.

Ми робимо все, що нам до снаги. Готуємо пояснювальну записку у Федерацію футболу України, оскільки поки що є суб'єктами української Прем'єр-ліги.

Паралельно будемо відправляти лист в УЄФА про наше становище з проханням підказати, як вийти з ситуації, що склалася. Звичайно, нам хотілося б, щоб уже до чемпіонату-2014/15 ситуація прояснилася.

Звичайно, все ще потрібно узгодити, але клубу не хотілося б опускатися нижче від свого рангу. Збереження місця у вищому дивізіоні - це нормальне бажання.

Чи буде порушено питання про розширення РФПЛ? Ми будемо звертатися на цю тему з листом у Російський футбольний союз. Головне питання полягає в тому, чи приймуть нас у російську футбольну сім'ю".

За регламентам УЄФА і ФІФА, "Таврія" і "Севастополь" не зможуть заявитися в російську Прем'єр-лігу. Водночас кримчани можуть заявитися у другий дивізіон і за спортивним принципом потрапити в елітний дивізіон. Так, наприклад, вчинили валлійські клуби - "Свонсі" та "Кардифф", які виступають зараз в англійській Прем'єр-лізі, а починали свій шлях із шостого англійського дивізіону.

Зазначимо, раніше перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов заявив, що вихід кримських команд з української Прем'єр-ліги неможливий. Якщо ж кримчани вирішать вийти з УПЛ, то їх у російську Прем'єр-лігу включити не зможуть.

Нагадаємо, "Севастополь" спонсорує відомий бізнесмен і депутат Верховної Ради Вадим Новинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram