>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Карленко: на останньому колі Валя Семеренко залишилася без джерел енергії

Під час підготовки до Ігор українські біатлоністки перехворіли

Карленко: на останньому колі Валя Семеренко залишилася без джерел енергії
Валя Семеренко точно, но по скорости проиграла Бергер
Фото: EPA/UPG

Головний тренер збірної України з біатлону Василь Карленко прокоментував вчорашню гонку переслідування, в якій Валентина Семеренко фінішувала п'ятою.

Нагадаємо, після останнього "рубежу" українка була другою, випереджаючи Туру Бергер на 14 секунд, але на останній відтинок дистанції Валя не мала сил. Віта Семеренко фінішувала 10-ю, а Підгрушна прибігла до фінішу 22-ю.

"Валя на останньому колі залишилася без джерел енергії, а в самому аеробному режимі далеко не заїдеш. У горах, на висоті, з великим навантаженням і так ресурси спортсмена обмежені, а тут ще й організм виснажений вірусами і мікробами, що не може не позначитися.

Підгрушна? Олена - мужня дівчина, вона поставила перед собою високу мету і робить усе, щоб її досягти. Але ми припускали, що Олені може бути дуже важко в Сочі. Хоча лікарі й поставили її на ноги, немає вже температури, та й зовнішніх ознак інфекції теж немає, але організм так і не відновився до кінця після хвороби. Це стосується не тільки Підгрушної. Практично вся команда перехворіла на етапі підготовки до Олімпіади. Звичайно, це мінус усім нам, не вберегли. Але зробити це було вкрай важко.

Попереду командні види, в яких ми традиційно сильні і на які, власне, і налаштовувалися спочатку. Адже ніхто не приховував, що головну ставку робимо на естафету. Те, що Віта завоювала медаль у спринті, першу за вісім років на олімпіадах для України, це величезний плюс! Тому що здавалося, що в нашу команду вже перестали вірити. Правда, блиснути змогли наразі тільки жінки, чоловіки про себе ще не заявили на повну силу", - розповів Карленко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram