>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Донбас" виграв матч чемпіонату КХЛ в Астані

"Донбас" вперше обіграв казахстанський "Барис"

"Донбас" виграв матч чемпіонату КХЛ в Астані
Фото: ХК "Донбасс"

В Астані завершився матч регулярного чемпіонату Континентальної хокейної ліги, в якому український "Донбас" обіграв казахстанський "Барис" з рахунком 6:2.

У цьому матчі зустрілися команди, що займають місця вгорі турнірної таблиці, повідомляє УНІАН.

Українська команда йде на 5-му місці у Конференції Захід, в той час як "Барис" - другий на Сході.

І якщо в першому періоді команди грали обережно, майже не створюючи небезпечних моментів і придивляючись один до одного, то після перерви сталася гольова феєрія. Рахунок відкрив американський легіонер "Бариса" Кем Баркер. А потім "Донбас" протягом п'яти хвилин забив чотири голи. На 29-й хвилині рахунок зрівняв Дмитро Кагарлицький, на 31-й Руслан Федотенко вивів гостей вперед, на 32-й Євген Дадонов зміцнив перевагу "Донбасу", а на 34-й Ренді Робітайл зробив її значною. Єдине, чим змогли відповісти астанинці, так це закинути другу шайбу на 39-й хвилині, трохи збільшивши інтригу. Відзначився у складі "Бариса" Найджел Доус.

Втім, у третьому періоді донецькі хокеїсти не тільки відмінно захищалися, а й змогли збільшити перевагу. На 54-й хвилині Вацлав Недорост забив п'ятий гол, а за 35 секунд до фінальної сирени Дадонов встановив остаточний рахунок - 6:2.

Таким чином, після 45 ігор на рахунку "Донбасу" 79 очок і команда піднялася на 4-те місце в турнірній таблиці. Попереду українців перебувають російські "Динамо" і СКА, а також чеський "Лев".

Свій наступний матч "Донбас" проведе 20 січня в Омську проти "Авангарду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram