>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Спартак" поклав око на екс-гравця "Шахтаря"

Унаї Емері шукає досвідчених виконавців, здатних грати в комбінаційний футбол.

"Спартак" поклав око на екс-гравця "Шахтаря"
Фото: www.worldfootball.net

Керівництво московського "Спартака" розглядає можливість придбання центрального атакуючого півзахисника "Греміо" Елано Блумера. Леонід Федун готовий викласти за трансфер 31-річного бразильця три мільйони євро.

"Упродовж усієї кар'єри Елано демонстрував високий клас гри, де не виступав би. Цей гравець уже давно перебуває під наглядом наших скаутів, тож якщо за права на гравця керівництво "Греміо" не буде запитувати високих вимог, то я не відкидав би його появи в команді", - розповіло джерело в стані московського клубу.

Відомий футбольний агент Аркадій Запорожану, який організовував переходи Елано в "Шахтар" і "Манчестер Сіті", вважає, що переконати гравця на переїзд до Росії можна буде тільки завдяки солідному контракту.

"Елано відмінно почувається в Бразилії, і переїзд у Росію можна розглядати тільки в разі високої зарплати. Тим паче, що він грав у "Шахтарі", "Манчестер Сіті" та "Галатасараї", і в кожному клубі в нього був відмінний контракт. Думаю, що нині для "Спартака" було б краще набувати молодших футболістів, як той же Елано під час його переїзду в Донецьк", - повідомив Запорожану.

Додамо, Елано вважали одним із найталановитіших футболістів Бразилії початку 2000-х. Проте, як і багато його співвітчизників, він не зумів до кінця реалізувати свій потенціал через важкий характер.

2004 року "Шахтар" купив Елано в "Сантоса" за 7,6 мільйона євро. Ставши однією з головних "зірок" українського чемпіонату, півзахисник зажадав свого продажу в "Манчестер Сіті". З Англії бразилець перебрався в турецький "Галатасарай". Улітку цього року Елано перебрався в "Греміо" на правах вільного агента і швидко відразу ж став одним із лідерів. У нинішньому чемпіонаті у півзахисника 23 матчі, в яких він записав на свій рахунок шість голів і стільки ж гольових передач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram