>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіаду в Сочі відкриватимуть Петро Перший і русалки

Оприлюднено подробиці майбутнього шоу.

Олімпіаду в Сочі відкриватимуть Петро Перший і русалки
Фото: EPA/UPG

Уже відома програма церемонії відкриття Олімпіади в Сочі 2014 року. Відкриватимуть її русалки, богатирі і Петро Перший. Шоу розіграють на трьох сценах. Уся церемонія складатиметься з дев'яти етапів - кожен розповість про різні етапи російської історії.

У першій частині з робочою назвою "Росія: ласкаво просимо в Сочі" використовують образ трійки. Потім коней змінить шовковий прапор Росії, який у рамках епізоду "Серце Кремля" підніметься в повітря. Далі на льодовій арені з'являться символи Камчатки, Уральських гір, Чукотки, Ельбрусу, Байкалу, Білого моря. Потім почнеться протокольна частина - хода олімпійців. Коли на сцену вийдуть збірні всіх країн, що беруть участь в Олімпіаді, розпочнеться чергова частина шоу - "Легенди під льодом", присвячена середньовічній Русі. На тлі дев'яти церковних веж з'являться герої російських казок - русалки і 33 богатирі. Наступна частина - "Імператорська Росія". На першій сцені з'явиться флот з п'яти кораблів під проводом Петра Першого. З імператорської Росії глядачів перенесуть у XX століття.

Атмосферу часу організатори створять за допомогою архітектурних споруд. Завершиться церемонія появою олімпійського вогню. Наразі не можна сказати достеменно, що церемонія відкриття буде саме такою. За час, що залишився, сценарій можуть серйозно підкоригувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram