>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​Україна - Чорногорія: анонс матчу

Сьогодні турнірним перспективам нашої збірної у відборі на ЧС-2014 може прийти кінець.

​Україна - Чорногорія: анонс матчу
Евгений Коноплянка - мотор сборной, палочка-выручалочка
Фото: football.ua

Україна - Чорногорія: 16 жовтня, 21:00, Київ, стадіон НСК "Олімпійський"

Суддя: Міхаель Кукулакіс (Греція).

ТБ: "Інтер" (пряма трансляція)

Україна (орієнтовний склад): П'ятов - Гусєв, Кучер, Михалик, Селін - Тимощук, Гармаш, Ротань - Ярмоленко, Коноплянка - Мілевський

Чорногорія (орієнтовний склад): М. Божович - Савич, Джудович, Баша, Йованович - Дринчич, Пекович - Вукчевич, Волков - Йоветич, Вучинич

Травмовані: Дикань, Ракицький, Мандзюк - Полекшич, Джорджевич, Цеткович

Дискваліфіковані: Хачериді - Павичевич

Втрата очок у Кишиневі може дорого коштувати українській збірній. По суті, доля всієї "бразильської" кампанії тепер висить на волосині, підтяти яку має відмінні шанси збірна Чорногорії. У цьому матчі нам потрібна тільки перемога. Нічия (або поразка), і все - лайнер, який перетинав Атлантику, нам не наздогнати. Ні, формально, надолужити згаяне можна буде, але об'єктивних передумов для "подвигу" наразі не видно.

У Кишиневі нам передусім не вистачило повноцінного Євгена Коноплянки на полі і головного тренера на лаві, здатного ухвалювати неоднозначні рішення і пропонувати нестандартні ходи, а не писати під чужу "копірку". У вівторок "український Мессі" має гарні шанси вийти в "основі", а от на тренерській лаві ми побачимо ті самі обличчя. Відповідно, заледве чи варто очікувати сюрпризів. Та й особливого кадрового вибору український тренерський штаб не має.

Пост номер один, напевно, буде віддано Андрієві П'ятову. У центрі оборони альтернативи дуету Михалик - Кучер просто немає. Ракицький травмований, а Хачериді примудрився нахапати "гірчичників". Варіант із переведенням в оборону Тимощука варто розглядати тільки як форс-мажор. На лівому фланзі захисту, ймовірно, з'явиться Селін. Полтавцеві нинішній тренерський штаб довіряє більше, ніж Шевчуку. На протилежній брівці ми побачимо Гусєва, якого в оборону "витисне" Коноплянка.

У середній лінії змін не передбачається. Якщо ми вже з молдованами грали в трьох опорних хавів, то із сильнішим суперником - і поготів. Фланги віддадуть на відкуп Ярмоленку і Коноплянці. Нарешті, на вістрі атаки діятиме або Девіч, або Мілевський. Побачити у "старті" Зозулю чи Селезньова шансів мало. Не виправдали дніпропетровці високої тренерської довіри в Кишиневі.

Бранко Брновичу проблем також вистачає. Передусім під великим питанням участь у грі Мірко Вучинича. Кілька днів він не тренувався через проблеми зі здоров'ям. Не все гаразд і з Йоветичем. У разі відсутності Вучинича разом з Йоветичем терзати наші оборонні лави буде або Бечирай, або Делібашич.

Точно не зіграють проти України дискваліфікований Павичевич, а також травмовані раніше Полекшич, Цретович і Джорджевич. Але і без цього квартету підбір кадрів у Брновича вартий поваги.

У воротах з'явиться Младен Божович, який виступає за скромний угорський "Відеотон". Щоправда, мадяри зараз на ходу (пробилися в групу Ліги Європи, розгромили "Спортінг"), а Младен демонструє класну гру. У захисті коуч, напевно, віддасть перевагу (справа наліво) Савичу (замінить Павичевича), Баші (гравець "Локомотива"), Джудовичу (екс-гравець "Волині") і Йовановичу.

У центрі поля будуть діяти Пекович і Дринчич, а на флангах розташуються швидкі і технічні Вукчевич (колись вважався "зіркою" балканського футболу, але так і не виправдав надій) і Волков (син емігрантів із царської Росії). Ну і в атаці, як уже було сказано, зіграють Вучинич і Йоветич.

Команда Бранко Брновича - дуже непростий суперник, який грає в сучасний футбол. Візитна картка чорногорців - контратаки і надійна гра в обороні. Повільність захисників (слабке місце Брновича) повною мірою компенсується мобільністю хавів і компактністю "малюнку". Тож просто не буде.

А можлива невдача в битві з чорногорцями може дорого коштувати Україні, не тільки зважаючи на турнірну стратегію. Навряд чи Ліппі (чи інший іноземний коуч, який шанує себе, а не звичайний "гастарбайтер" на кшталт Діка Адвоката) захоче приймати команду без перспективи. А запрошувати фахівця із прицілом на ЧЄ-2016 нелогічно. По-перше, фінансово затратно. А по-друге, не факт, що іменитий "варяг" відпрацює свій термін до кінця, а не красиво піде в розпал "жнив".

А отже, збірну до кінця відбірного циклу буде приречений очолити Олександр Заваров. Або, в гіршому разі, тріумвірат Сабо - Морозов - Фоменко. Ще гірше навряд чи буде - уже стійких олов'яних молдован ми в таблиці точно випередимо. Ось і виходить, що перемога над доволі міцною, а головне - балканською збірною, що грає в сучасний футбол, - допоможе українцям не тільки виправити турнірне становище, а й намалювати собі дорогу в майбутнє. Але чи є для цього "подвигу" ресурс?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram