>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер буде "царем гори" 300-й тиждень

Роджер вигриз ювілейний тиждень на вершині чоловічого рейтингу.

Федерер буде "царем гори" 300-й тиждень
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (1-й у світі) неабияк полоскотав нерви своїм шанувальникам у матчі 3 кола на шанхайському Мастерсі. У разі поразки від свого співвітчизника Станісласа Ваврінки (18-й) Великий ризикував зупинитися за крок від ювілейної позначки - 300 тижнів на вершині рейтингу ATP.

І Роджер у 13 матчі з Ваврінкою був украй близьким до фіаско, а Станіслас майже обіграв Великого вдруге в кар'єрі. У перших двох сетах Стен тягнув усе, що можна було, забивав м'ячі в корт і блискуче діяв біля сітки. Він виграв перший сет 6:4, у другому в 5 геймі зробив у відповідь брейк, міг виграти матч, але все ж поступився на тай-брейку - 4:7. Безсумнівно, позначилися два непрості матчі на попередніх стадіях турніру.

А на третю партію Ваврінку відверто не вистачило. Вигравши вирішальне очко, Федерер, анітрохи не радіючи, відвів погляд убік, а Ваврінка пішов на традиційне рукостискання, опустивши очі в землю. Це був не матч Кубка Девіса у складі збірної Швейцарії, у Шанхаї кожен був сам за себе. Роджер виграв у трьох сетах - 4:6, 7:6 (7:4), 6:0!

Федерер, який колись зупинився за крок від повторення рекорду Піта Сампраса за кількістю тижнів на вершині рейтингу, зміг не повторитися з ювілейним тижнем. Навіть якщо швейцарець програє у чвертьфіналі Мастерсу Марину Чилічу (16-й), а Джокович виграє турнір, він однаково залишиться на вершині рейтингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram