>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер виграв 76-й титул у кар'єрі, принизивши Джоковича

"Великий і жахливий" остаточно повернувся на вершину тенісу.

Федерер виграв 76-й титул у кар'єрі, принизивши Джоковича
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (1-й у світі) вп'яте у своїй кар'єрі виграв Мастерс у Цинциннаті, перемігши у фіналі Новака Джоковича (2-й). У матчі зафіксовано найменший тенісний рахунок і найбільший у партіях з класичним регламентом - швейцарець виграв 6:0, 7:6 (9:7).

Зустріч тривала 80 хвилин (а перша партія промайнула лише за 20 хвилин). Джокович начисто "переграв" суперника за кількістю подвійних помилок - 5:1. Серб узагалі був гіршим абсолютно в усіх компонентах: 12:28 за вінерсами і 23:18 за невимушеними помилками. Новак п'ять разів подався до сітки, але щоразу невдало. Екс-перша ракетка світу не мав жодного брейк-пойнту за матч!

Федерер обіграв Джоковича вдруге поспіль і довів рахунок в особистому протистоянні до 16:12 на свою користь. А ще в Роджера вже 21 перемога на Мастерсі: Гамбург/Мадрид (ґрунт) - 6, Цинцинатті - 5, Індіан-Велсс - 4, Маямі - 2, Монреаль/Торонто - 2, Мадрид (хард) - 1, Париж -1.

Щодо Новака, то він учетверте поступився у фіналі турніру в Цинциннаті, а з останніх п'яти фіналів цього року зміг виграти тільки один (та й той - у Рішара Гаске).

Федерер зміг набрати в Цинці на 820 очок більше, ніж рік тому, і в новому рейтингу АТР буде випереджати Джоковича вже на 895 очок. А попереду US Open, де швейцарця очікує захист 720 очок, а Джоковича - 2000. Власне, Роджер може взагалі вилетіти в першому колі, але залишитися на першій сходинці рейтингу.

Але зрозуміло, що Великий гратиме тільки на 18-ту перемогу. Головне, щоб його суперники не здавалися ще до зустрічі, як це було за часів раннього царювання Федерера (2004-2008 рр.).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram