>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЧС-2018: ФІФА затвердила список міст

Як і очікувалося, повз "каси" пролетіли Саранськ і Ярославль.

ЧС-2018: ФІФА затвердила список міст
Фото: ukrgazeta.com

У четвер, 27 вересня, ФІФА затвердила список російських міст, які приймуть матчі чемпіонату світу з футболу 2018 року.

На проведення матчів претендували 13 російських міст, з яких в підсумковому списку повинні були залишитися лише 11, а два міста-претенденти мали бути виключені.

У підсумковий список увійшли Москва, Санкт-Петербург, Калінінград, Нижній Новгород, Казань, Самара, Волгоград, Ростов-на-Дону, Краснодар, Сочі і Єкатеринбург. Зі списку виключили Саранськ і Ярославль.

Матчі світової першості проведуть на 12 стадіонах. У Москві дві арени приймуть матчі ЧС.

Одна з них - "Лужники", яка найбільше відповідає вимогам ФІФА, зокрема, для проведення фіналу. Другою стане або споруджуваний стадіон "Спартака", або "Динамо". Раніше повідомляли, що найбільші шанси в того стадіону, який першим запустять в експлуатацію.

Крім Москви, найкраще готові до турніру Санкт-Петербург, Казань і Сочі. У столиці Татарстану 2013 року відбудеться Всесвітня літня Універсіада, а в Сочі 2014 року проведуть зимову Олімпіаду.

Раніше міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що, згідно з критеріями ФІФА, обрані міста не мають очевидних переваг перед двома іншими містами, які не потрапили в підсумковий список. За його словами, комісія ФІФА відвідала всі міста й оцінила їх за бальною системою на підставі 5-7 критеріїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram